Förutom secondhandprylar så kommer Kerstin Holmquist också att sälja några av de plagg som fanns till försäljning i barnbutiken på 80-talet när hon den 6 oktober öppnar upp Nostalgi& secondhand i Nosaby.

Förutom secondhandprylar så kommer Kerstin Holmquist också att sälja några av de plagg som fanns till försäljning i barnbutiken på 80-talet när hon den 6 oktober öppnar upp Nostalgi& secondhand i Nosaby. Foto: Paola Nordgren

Kerstin öppnar ny butik– är tillbaka där allt en gång började

" Det här är ren nostalgi för mig"

NOSABY.

För 40 år sedan öppnade Kerstin Holmquist barnklädesaffären Dennis. vägg i vägg med det gamla spettekaksbageriet i Nosaby. Nu är hon tillbaka i samma lokaler, denna gången med butiken Nostalgi & Secondhand.

– Det är faktiskt ren nostalgi att vara tillbaka i de här lokalerna. Jag har dessutom hittat flera gamla minnen i gömmorna från tiden när jag hade barnaffären som väcker många tankar och fina känslor, vilket är härligt, säger Kerstin Holmquist.

Den här gången blir det dock inte fokus på barnkläder utan på secondhand då hela familjen tömt sina gömmor på saker och kläder som man nu hoppas ska komma till användning hos någon annan.

– Jag tycker inte om att slänga saker och hoppas på det här sättet kanske kunna sälja det istället så att det kan komma till användning hos någon annan, säger Kerstin Holmquist.

Ett litet ställ med kläder från Dennis-tiden finns dock kvar i butiken.

Förutom secondhandprylar så kommer Kerstin Holmquist också att sälja några av de plagg som fanns till försäljning i barnbutiken på 80-talet.

Förutom secondhandprylar så kommer Kerstin Holmquist också att sälja några av de plagg som fanns till försäljning i barnbutiken på 80-talet. Foto: Paola Nordgren

– Det är plagg från mig egen kollektion som jag gjorde någon gång i början av 80-talet så det är nog ingen som använder sådana plagg idag. Det är lite Madicken-stil över det så kanske kan det fungera som utklädnadskläder om inte annat.

Även om lokalerna hela tiden varit i familjens ägor så har den sedan barnaffären stängdes 1990 hyrts ut till att husera allt från barnvagnsaffär, till keramiker, loppis och julstuga.

– I juli lämnade vår senaste hyresgäst och efter att lokalen stått tom under sommaren föddes tanken om en egen secondhandbutik. Jag ser det mest som en rolig grej, det handlar inte om att tjäna pengar utan mer om nostalgi att ha möjligheten att komma tillbaka hit. Samtidigt är jag 72 år så vi får se hur länge jag kommer att hålla på. Jag är ju ingen nybörjare som företagare och kommer att köra så länge jag tycker det är kul.

Publicerad 30 December 2019 00:00