Stefan Hellberg, Sanna Hellberg, Marcus Hofvander och Elisabeth Hofvander drar i januari igång JumpZone i Hässleholm.

Stefan Hellberg, Sanna Hellberg, Marcus Hofvander och Elisabeth Hofvander drar i januari igång JumpZone i Hässleholm. Foto: Privat

Hässleholm får egen trampolinpark

HÄSSLEHOLM.

När Träningsgripen nu växt ur sina lokaler på P2-området så väljer man att flytta till nya lokaler på Löparevägen strax efter Coop. Samtidigt utökar man också verksamheten med trampolinavdelningen JumpZone.

– Vi tror att det finns ett intresse för detta och eftersom vi själva är bosatta i Hässleholm så tyckte vi att kommunen behövde något mer och tror att detta kan bli bra, säger Marcus Hofvander som driver Träningsgripen och JumpZone tillsammans med Stefan Hellberg.

Under ett besök på Jump i Malmö så insåg de att det var något sådant som saknades i Hässleholm.

– Det bli något liknande ja men i betydligt mindre skala och vi kommer här att kunna ta in åtta personer åt gången och förhoppningen är att kunna ha ett upptagningsområde för Hässleholm med omnejd. Tidigare har man åkt till Helsingborg eller Malmö för att hoppas men här ger vi möjligheten för Hässleholmsborna på betydligt närmare håll.

Redan 2012 startade man träningsanläggningen med fokus på kampsportsträningen Krav Maga ,realistiskt självförsvar, och sedan även MMA samt barnträning. I dag har klubben en bit över 100 medlemmar och i den nya hallen kommer man numera även att ha två mattor för träning samtidigt som man utökar med trampolinavdelningen.

– Vi har haft en uppåtgående trend sedan vi startade vilket är väldigt roligt. Dock tror jag många fortfarande inte vet om att vi finns. Trampolinavdelningen kan säkert göra att fler får upp ögonen för kampsporten också.

Foto: Privat

Publicerad 19 December 2019 08:14