Foto: Nils-Holgerssongruppen

Dyra taxor och avgifter i Östra Göinge

ÖSTRA GÖINGE.

Siffrorna från den senaste rapporten visar att priserna för både el, vatten, värme och avfall, stigit de senaste året. Taxorna och avgifterna skiljer sig också stort mellan kommunerna i Skåne, där Höganäs är billigast och Östra Göinge är dyrast.

Av
Paola Nordgren

– De ökade kostnaderna för taxor och avgifter bidrar till ökade boendekostnader vilket påverkar hyresgästernas ekonomi, säger Carl-Johan Dahlgren, ordförande i Hyresgästföreningen Östra Göinge-Osby i ett pressmeddelande.

Sedan 2018 har det totala elpriset ökat med i snitt 14 procent i Skåne, vilket dessutom är högre än genomsnittet i hela landet som ligger på 12,3 procent. Ökningen innebär att totalkostnaden för el ökar med 77 kronor i månaden per lägenhet för boende i Skåne.

– Det är orimligt att det skiljer så mycket i pris mellan kommunerna. Hyresgäster och andra boende i Östra Göinge får ju precis samma sak för pengarna som de får i Höganäs – men i Östra Göinge tvingas de betala mycket mer. Ett väldigt orättvist system, säger Carl-Johan Dahlgren.

Publicerad 04 December 2019 00:00