Sofia Karlsson gör i januari Vinterkonsert på Hovdala Slott.

Sofia Karlsson gör i januari Vinterkonsert på Hovdala Slott. Foto: AnnaReet Gillblad

Sofia Karlsson gästar Hovdala i januari

Vinterkonsert med folkvisa och känsla

HOVDALA.

När man arrangerar årets Vinterkonsert på Hovdala så har man den här gången valt att flytta evenemanget till efter nyår. I övrigt fokuserar man precis som tidigare år att bjuda på en helhetsupplevelse.

I år har man efter många års längtan bjudit in artisten och låtskrivaren Sofia Karlsson till Vinterkonsert på Hovdala Slott och det är också hon som kommer att förgylla evenemangets femårsjubileum med sin musik och sina tolkningar av en och annan jullåt.

– Ja, vi vill inte kalla det julkonsert då vi inte har fokus enbart på julmusik. Men självklart blir det säkert någon jullåt också. Det vi vill bjuda på här är istället en helhetsupplevelse och vi vill förmedla en känsla när man stiger in i logen och att vi är just här skapar en stämning bara det, berättar Anna Renud, en av producenterna till Vinterkonsert på Hovdala Slott.

Upplägget har varierat från år till år och man har fokuserat på allt från tema till folkmusik.

– Sofia Karlsson är en artist som vi tycker passar väldigt bra in in sammanhanget och vi är väldigt glada att hon äntligen kunde tacka ja. Att vi valt att lägga säsongens konsert efter jul är för att vi tyckte det passade bättre och dessutom konkurrerar vi då inte heller med allt annat som erbjuds innan jul.

Sofia Karlsson titulerar sig allt från sångerska, låtskriverska, uttolkare och producent och alltid med största fokus mot musiken. Våren 2005 släppte hon sitt andra album, Svarta Ballader som blev en stor succé. Våren 2007 släpptes sedan hennes andra soloalbum ”Visor från vinden” hon har fått ta emot flera grammisar och priser för sin musik genom åren. Hösten 2011 släpptes livealbumet ”Levande” som blev hennes femte fullängdsskiva och även den fick en Grammis. Sedan dess har det blivit två album till och ett flertal turnéer runt om i landet. Den 4-5 januari bjuder hon nu på två stämningsfulla konserter på logen.

Publicerad 29 November 2019 00:00