Årets miljonte resenär på buss 545 prisades i Broby.

Årets miljonte resenär på buss 545 prisades i Broby. Foto: Paola Nordgren

Brobys miljonte bussresenär på 545 överraskades

Firades med blommor, diplom och busskort

BROBY.

Jens Richard från Bergkvara Buss, Emma Eriksson från Skånetrafiken och Daniel Jönsson från Östra Göinge kommun var på onsdagsmorgonen på plats på busstationen i Broby för att fira den miljonte bussresenären på linje 545 som trafikerar sträckan Osby och Kristianstad.

Av
Paola Nordgren

Det är andra gången någonsin som över en miljon resenärer åker bussen som varje dag går mellan Kristianstad och Osby och den här gången slås dessutom rekordet nästan en månad tidigare än i fjol då man nådde miljonen i slutet på december.

– Vi vill gärna fira att vi har en så bra ökning när det gäller antalet resenärer. Vi har haft en ökning varje år på den här sträckan, vilket vi är väldigt glada för, säger Emma Eriksson, affärschef område buss på Skånetrafiken.

En stor bidragande orsak tror man är att bussen numera även stannar vid C4-shopping, som är en stor arbetsplats men även hållplatsen vid CSK gör sitt är man övertygad om.

– Att man slipper byta buss för att komma till dessa två platser tror jag är väldigt viktigt Att vi i kommunen också delat ut skolkort till skolungdomarna gör såklart också sitt till, säger Daniel Jönsson , vice kommunstyrelsens ordförande.

För att göra bussresorna ännu mer attraktiva har man också byggt om stationerna i Hanaskog och Knislinge och näst på tur står snart Broby som då också kommer att få ett nytt busstorg och bussgata.

Det var dock en något förvånad resenär som togs emot med blommor och diplom och gratis busskort i 15 dagar, när han klev av bussen i Broby. Ali Hosseini från Hanaskog var det som blev bussresenär 1 000 000 på buss 545.

– Jag är på väg till skolan i Sibbhult så jag byter buss här i Broby. Det är bra att åka buss, förutom när bussen är försenad, säger Ali Hosseini, vilket bussen också var just idag för sträckans miljonte rensenär.

Publicerad 27 November 2019 00:00