Anette Larsen hoppas få bidra med sina kunskaper som medicinsk fotvårdsspecialist och ge hemlösa i Hässleholm den fotvård de behöver.

Anette Larsen hoppas få bidra med sina kunskaper som medicinsk fotvårdsspecialist och ge hemlösa i Hässleholm den fotvård de behöver. Foto: Privat/Mostphotos

Anette vill erbjuda fotvård till hemlösa

"Jag hoppas någon kan erbjuda en lokal vi kan vara i"

BROBY/HÄSSLEHOLM.

Anette Larsen har under många år haft egen salong där hon som medicinsk fotvårdsspecialist erbjudit kunderna fotvård. Nu hoppas hon kunna hjälpa hemlösa i Hässleholm gratis med deras fötter, det som saknas är en lokal i Hässleholm.

Av
Paola Nordgren

– Ja, nu hoppas jag att någon kan hjälpa mig med en lokal vid några tillfälle så att vi har någonstans att vara de gångerna som behövs för att se om dessa människors fötter, berättar Anette Larsen från Broby.

Det var när hon såg att en frisör erbjudit sina tjänster som hon började fundera på vad hon kunde bidra med. Även om hon just i dag inte har någon egen salong så vet hon att kunskapen sitter kvar när det gäller fotvård.

– Jag känner att jag gärna vill göra något för de här människorna. Det är inte billigt att få fotvård idag och det är något som vi alla har behov av ibland. Det kan vara allt från förhårdnader, liktorn eller nageltrång sådant som kan drabba vem som helst, säger Anette Larsen.

Hon poängterar dock att hon inte gör det för att få en klapp på axeln utan för de människor hon anser behöver omvårdnad allra mest.

– De här människorna går och står mycket och jag tror att det här behövs. Sean tycker jag det är viktigt att vi tar hand om våra egna och särskilt de som inte har någonstans att bo. Och jag bidrar gärna med det jag kan, säger Anette Larsen.

Publicerad 27 November 2019 11:30