Emma-Sofie Hedman, Suna Cicek, Christina Schöld och Amar Muttashar ansvarar för verksamheterna i Kristianstad och Hässleholm.

Emma-Sofie Hedman, Suna Cicek, Christina Schöld och Amar Muttashar ansvarar för verksamheterna i Kristianstad och Hässleholm. Foto: Paola Nordgren

Jobbcoachföretag flyttar och blir mer tillgängliga

Vill kunna ta emot fler arbetssökande

KRISTIANSTAD.

Sedan 2015 har jobbcoahingföretaget enRival huserat i lokaler på gamla P6 -området på Näsby. För att nå en större målgrupp och bli mer tillgängliga flyttar man nu in i nya lokaler mitt emot Galleria Boulevard.

–Vi var dessutom något trångbodda där ute. Här har vi möjligheten att ta emot och hjälpa fler, berättar Suna Cicek, regionchef Kristianstad och Hässleholm.

Invigningen i de nya lokalerna firades också med en rekryteringsträff , där sex företag med rekryteringsbehov fanns på plats för att träffa arbetssökande som tagit hjälp av enRival för att ta sig tillbaka ut i arbetslivet igen.

– Vi hjälper till med allt från cv till intervjuteknik men håller även i föreläsningar och workshops och även om det just nu finns gott om lediga tjänster i Kristianstad så kan man behöva stöd att hitta dem och välja rätt väg, säger Menaida Hasanovic, operativ chef på enRival.

I dagsläget har de runt 75 deltagare aktiva knutna till verksamheten, något som ändras under tid då man anmäler sig i tremånadersperioder.

– 35 procent av de som är hos oss har fått en sysselsättning efter sina tre första månader, vilket är en väldigt bra siffra, säger Peter Wolff, VD, enRival.

Enligt Menaida Hasanovic så är verksamheten en kompletterande aktör till Arbetsförmedlingen och det är även Arbetsförmedlingen som gör en första arbetsmarknadspolitisk behovsanalys.

– I nästa steg är det arbetstagaren själv som väljer vilken aktör för jobbcoaching man vänder sig till. När de kontaktar oss kartlägger vi den sökande och lägger upp ett mål och sedan börjar vårt arbete att handleda på vägen mot en sysselsättning, vilket kan vara praktik, arbete eller utbildning. Nu finns vi dessutom mer centralt vilket gör att vi hoppas bli mer tillgängliga för alla.

Publicerad 22 November 2019 12:12