Foto: Paola Nordgren

IFK välkomnar Emil Frend Öfors till Kristianstad

Förstärkning direkt från Bundesliga

KRISTIANSTAD.

Kantspelaren Emil Frend Öfors från HSG Wetzlar är IFK Kristianstads nästa nytillskott. Han ansluter dock till Kristianstad först i juli 2020 och har skrivit kontrakt för tre säsonger.

Av
Paola Nordgren

Sedan 2017 har Emil Frend Öfors spelat i Bundesliga och haft bland annat Anton Lindskog och Kristian Björnsen som lagkamrater men till sommaren återvänder han till Sverige och Handbollsligan igen, där han tidigare var en av Alingsås nyckelspelare.

25-åringen har också hunnit med 13 landskamper för Sverige och sticker inte under stolen med att det är ett SM-guld han jagar när han tackade ja till ett kontrakt med Kristianstad.

– Ja absolut, det är den stora anledningen. Men även helhetslösningen för familjen som IFK Kristianstad erbjöd. Det är även fin stad och mitt val av klubb känns bra i både magen och i huvudet, säger Emil Frend Öfors i ett pressmeddelande.

Enligt Jesper Larsson, sportchef IFK Kristianstad tvekade man inte när möjligheten att få hit Frend Öfors gavs.

– Emil har varit en oerhört solid spelare i flera år nu. Som spelare är han stor och rejäl, bra både som kontringsspelare och i läget. När det gäller hans defensiva kvaliteter är han användbar på flera ställen, vilket ger oss utrymme att använda spelare som annars kanske inte spelar försvar. Vi är väldigt nöjda med att Emil vill komma till oss och förstärka IFK de kommande 3 säsongerna.

Publicerad 21 November 2019 00:00