Adam Tell lämnar sin tjänst hos IFK i mitten av januari.

Adam Tell lämnar sin tjänst hos IFK i mitten av januari. Foto: Paola Nordgren

Adam Tell lämnar sin post hos IFK

Ledningen i klubben görs om

KRISTIANSTAD.

Adam Tell gick in i rollen som kommersiell chef i IFK Kristianstad för lite mer än ett år sedan. När man nu gör om i klubbledningen väljer han att stiga av, rapporterar Kristianstadsbladet.

Av
Paola Nordgren

Anledningen är enligt ordförande Anders Chrintz att man vill effektivisera i föreningen och att det tidigare varit något otydligt om vem som gör vad i föreningen.

– Adam har haft en bred roll som kommersiell chef och han har själv varit drivande i den här processen där vi vi har bollat fram och tillbaka om den komplexitet som han har upplevt med marknad, försäljning, administration och kansli. Vi landade i att vi behöver förändra och dela upp rollen som kommersiell chef och en konsekvens av det blir att hans roll försvinner. Det har han själv också varit medveten om, säger Chrintz till tidningen.

Sedan tidigare ansvarar Henrik Fröberg för evenemangsbiten och Jesper Larsson är sportchef dessa kommer att finnas kvar även i den nya organisationen. Dessutom tillkommer Rickard Karström som går in som ny sälj- och marknadsansvarig.

– Vi har haft tre chefer i en ganska liten organisation och det har blivit otydligt vem som gör vad och varför. Utifrån den utgångspunkten har vi tittat på hur vi kan effektivisera och bli färre chefer, säger Chrintz.

Enligt Adam Tell själv finns det ingen konflikt bakom och det var också han själv som föreslog för klubben om att anställa en klubbchef på nytt.

Publicerad 20 November 2019 00:00