Säljaren som säljer cyklarna på flera säljsidor hävdar till köparna att kvitto finns. Enligt Ulf Mohlin är kvittot dock förfalskat.

Säljaren som säljer cyklarna på flera säljsidor hävdar till köparna att kvitto finns. Enligt Ulf Mohlin är kvittot dock förfalskat. Foto: Mostphotos/Privat

Stulna cyklar säljs med förfalskat kvitto

Stjäls strax efter leverans

KRISTIANSTAD/HÄSSLEHOLM.

Ulf Mohlin på Mohlins Cykel & Motor i Kristianstad och Hässleholm har vid ett flertal tillfällen fått besök av kunder i båda sina butiker som säger sig ha köpt en begagnad cykel med kvitto från Mohlins. Kvittot säljaren visar upp är dock bara ett ihopklipp och långt ifrån äkta.

Nu vill butiken gå ut med en varning till de som köper cykel på köp&säljsidor i tron om att cykelaffären är okej bara för att det finns ett synligt kvitto.

– Vi har inga sådana där klipp- och klistrakvitto. Vi har en kassaapparat precis som de flesta och gör inga egna kvitto som detta. Jag har inget emot att folk köper begagnade cyklar men det här är rent stöldgods med ett förfalskat kvitto, säger Ulf Mohlin.

Han har den senaste tiden haft flera kunder i butiken som visat upp kvittot för att få det bekräftat att det verkligen är från butiken. Men det är det inte och Ulf Mohlins tycker det känns beklagligt att förövarna använder sig av hans varumärke.

– Det är väldigt tydligt att detta inte är ett äkta kvitto. Tyvärr kan jag inte göra så mycket för de som köpt cykel av de här tjuvarna. Jag har anmält händelserna till polisen och jag hoppas att de tar tag i saken. Det finns både ansikte och namn på förövarna så jag hoppas att polisen går vidare med ärendet.

De personer som köpt cykel av förövarna berättar om en väldigt trevlig man som lagt ut cyklarna för försäljning. Köparen har sedan fått cykeln levererad hem till sig av vad förövaren kallat sina två döttrar.

– Alla ska ha varit väldigt trevliga. Vad jag förstått sedan så ska flera av köparna bara någon timme efter köpet dock fått cykeln stulen. Om det är slumpen eller säljaren som varit och hämtat cykeln igen vet jag inte.

Publicerad 18 November 2019 00:00