Tommie omkom i en bilolycka i början av november. Nu hoppas hans bror att insamlingen ska kunna bidra till Tommies sex barn som miste sin pappa.

Tommie omkom i en bilolycka i början av november. Nu hoppas hans bror att insamlingen ska kunna bidra till Tommies sex barn som miste sin pappa. Foto: Privat

Freddie startade insamling till sin omkomne brors barn

"Allt bara stannade av när min bror gick bort"

EVERÖD.

Freddie Ekblad fick för två veckor sedan ta emot ett samtal som han inte önskar att någon ska behöva ta emot. Han fick då beskedet om att hans bror Tommie omkommit i en bilolycka strax utanför Vä.

Nu har Freddie startat en insamling för att på så sätt kunna bidra till de sex barn som hans bror lämnade efter sig.

– Det är svårt att ta in. Jag och min bror har gått igenom väldigt mycket tillsammans och pratade med varandra varje dag. Jag hoppas verkligen att insamlingen kan bidra till hans barn med familjer på flera sätt, säger Freddie Ekblad som också är gudfar till de sex barn som nu mist sin pappa.

– Jag gör vad jag kan men kan inte göra allt själv. Min bror var snickare och var mitt uppe i en stor renovering av deras hus. Den har stannat av helt just nu och det står en utbyggnad utan fasad och huset har ett tak som måste bytas. Dessutom planerade familjen så att alla barn skulle få varsitt rum. De planerna har också stannat av.

Tommie och hans två bröder.

Tommie och hans två bröder. Foto: Privat

Hans förhoppning är att insamlingen ska kunna bidra till att få ordning på huset men också till barnen.

– Barnen förstår att de mist sin pappa, det är mycket frågor och oerhört tungt. Men det känns viktigt att göra något för hans familj och inte minst för mina gudbarn som betyder väldigt mycket för mig.

Insamlingen som precis startat har i skrivande stund genererat drygt 4000 kronor och Freddie Ekblad hoppas att fler vill gå in på hans Facebook och bidra till insamlingen.

– Det behöver inte bara vara pengar, det kan vara byggmaterial eller någon som har kunskap om byggandet. Den här olyckan hade inte behövt hända om man bara hade sett till att flytta lastbilarna eller varningsmarkerat att det stod något där. Det är så mycket som gått snett i den här olyckan.

Publicerad 18 November 2019 00:00