En hyllning till filmens hits med Herman Saming, Jonas och Rebecca De la Motte.

En hyllning till filmens hits med Herman Saming, Jonas och Rebecca De la Motte. Foto: Pressbild

De la Motte satsar på ännu en hyllningskonsert

Denna gången med fokus på filmmusiken

KRISTIANSTAD.

De har precis kört en extrakonsert av fjolårets hyllningskonsert till Ted Gärdestad på Kulturkvarteret inför 800 personer. Nu fortsätter hyllningarna. Inför nästa konsertomgång har Jonas De la Motte och hans kolleger Rebecca De la Motte och Herman Samin plockat ut den bästa av det bästa när det gäller filmmusik.

Gänget bakom hyllningarna påbörjade sitt koncept med hyllningskonserter våren 2018. Då satte man fokus på Ted Gärdestads musik och både konserten och konceptet fick stående ovationer. Jonas De la Mottes förhoppning har sedan dess varit att kunna erbjuda Kristianstadspubliken något nytt varje år och få publiken att se fram emot nästa år med spänning över vem som hyllas nästa gång.

– Mitt mål är att vi ska skapa en tradition precis som med musikalerna här i Kristianstad. Man vet att det blir av men inte vilken musikal förrän det närmar sig och jag tycker vi är på god väg att skapa den traditionen med våra hyllningar, säger Jonas De la Motte.

Dessutom hyllar han Kulturkvarteret som arena för evenemanget men har samtidigt insett att det fortfarande är många Kristianstadsbor som ännu aldrig varit där.

– Det är otroligt många som kommer till våra konserter som är på Kulturkvarteret för första gången och som missat vilket utbud som finns. Vårt mål är därför också att locka en så bred målgrupp som möjligt. Jag vill gärna få dit kompisgänget och tjejgänget och allt däremellan. Nu vid senaste konserterna i våras där vi hyllade våra svenska hits så var det väldigt många som inte visste om att vi gjort något tidigare, så därför bestämde vi oss för att nyligen göra en extraföreställning med Ted Gärdestad och sålde i stort sett slut båda två konserterna, vilket är helt fantastiskt.

I slutet av januari och februari är det också dags för nästa konsert, En hyllning till filmens hits. Då kommer trion att plocka fram de största av de stora filmlåtarna genom tiderna.

– Det är extra roligt att filmbranschen de senaste åren börjat göra just musikfilmer igen som till exempel A star is born, Yesterday och Rocketman bland annat. Lägger vi till alla gamla klassiker som Pretty Woman, Top gun, Dirty Dancing och många många fler så kan vi lova att det kommer bli en riktig hitkavalkad och en stor utmaning för oss att välja. Men jag kan i stort sett lova att publiken kommer att känna igen varenda låt.

Jonas De la Motte.

Jonas De la Motte. Foto: Pressbild

Jonas De la Motte beskriver filmmusik som något som kan skapa storslagen magi.

– Tänk dig en storslagen film med storslagen musik när dessa två element slåss samman skapas något magiskt. Precis det tänkte vi också se till att skapa i vår med premiär den 31 januari och sex konserter framåt. En av våra konserter äger dessutom rum på alla hjärtans dag och jag ser också detta som den optimala grejen att mysa till en sådan här dag.

Precis som tidigare leds bandet av Anders Liljeqvist och det utlovas en konsert med något för alla både i nostalgiväg och musikaliskt, ända från Disney till A star is born, för alla åldrar och musiksmaker.

Publicerad 17 November 2019 00:00