Sumo Sushi vid Galleria Boulevard ser till att Kristianstadsborna får sushi.

Sumo Sushi vid Galleria Boulevard ser till att Kristianstadsborna får sushi. Foto: Paola Nordgren

Sex lokala företag omnämns som superföretag

Sumo Sushi är ett av företagen

KRISTIANSTAD.

Det är inte helt enkelt att ta sig in på listan över Sveriges superföretag, när tidningen Veckans affärer sätter sin lista för motsvarigheten till årets Gasellföretag. Sex företag i Kristianstad lyckades dock och ett av dem är Sumo Sushi.

Totalt har 717 företag i hela landet kvalat in på årets lista och sex av de företagen huserar just nu i Kristianstad. För att ta sig igenom nålsögat och knipa en plats på listan krävs det att företaget fyra år i rad klarar de hårda kraven på tillväxt, lönsamhet och avkastning av kapital.

Tai La´s Sushi heter bolaget bakom Sumo Sushi, som har restaurang både i Galleria Boulevard, och på C4 Shopping. De har dock funnits i Kristianstad sedan 2012 och började då i lokaler på Södertorg.

– Vi flyttade till Gallerian 2014. Bara det var som att öppna en ny restaurang, det dubblade vår omsättning. Vi fick en helt ny kundkrets med flytten och det var många som inte ens uppfattat att vi fanns innan flytten, berättar Tai La.

Den allra första Sumo Sushi startade dock i Karlskrona innan man påbörjade resan med fler restauranger. Lagom till nästa sommar planerar man också för en restaurang intill Kvantum i Åhus och man har även tittat på en lokal i Växjö.

– Vi funderade länge innan vi bestämde oss för Åhus. Men vi hoppas att det ska gå bra även där. Det är kul att kunna utöka konceptet och vi märker att kunderna uppskattar det vi gör, säger Tai La på Sumo Sushi, ett av Kristianstads sex superföretag.

Han hade när listan kom ingen aning om att Sumo Sushi fanns med på den prestigefyllda listan och blev glatt överraskad.

– Vi gör bara det bästa vi kan, och sedan är det upp till kunderna. Uppenbarligen tycker de om vad vi gör, för vi har vuxit stadigt genom åren, säger Tai La.

Kristianstadsföretagen som kvalat in på listan över Superföretag:

  • Hemfint
  • Kristianstad Bilförmedling
  • Budettan
  • Sikö Auktioner
  • Kristianstad Pool och Spa
  • Tai La´s Sushi

Publicerad 01 November 2019 11:25