Det kan vara så att Leela fortfarande är vid liv. Enligt de senaste iaktagelserna har hon nyligen setts utanför Näsum.

Det kan vara så att Leela fortfarande är vid liv. Enligt de senaste iaktagelserna har hon nyligen setts utanför Näsum. Foto: Polase

Nya spår efter VM-hunden Leela

Sågs nyligen åter igen i Näsum

NÄSUM. Jakten på den försvunna VM-hunden Leela från Colombia fortsätter och den senaste informationen är att man åter igen sett hunden i närheten av Näsum, rapporterar Expressen.

Av
Paola Nordgren

– Vi tar inte ut något i förskott”, säger Magnus Svensson, som jobbar med letandet, till HD-Sydsvenskan.

Det är nu över ett år sedan tiken försvann i Uddarp utanför Kristianstad under en promenad. Ägarna tvingades efter veckors letande ge upp hoppet om att få med sin hund till hemlandet. Men frivilliga har sedan dess letat och hållit koll på hur Leela rör sig.

På torsdagsmorgonen kom det så åter igen in tips om att Neela setts i området kring Näsum.

– Det första vi gör nu är att kontrollera om det faktiskt var Leela man såg. Vi tror att Leela löper och vi har en hund som har förälskat sig i henne och nu tar vi dit den hunden som kan markera på platsen, säger sökansvarige Magnus Svensson till tidningen.

Han uppmanar också de som ser henne att lämna in tips och skulle hon befinna sig en en lada eller liknande så hoppas man att det går att stänga in henne.

– De som senast har sett henne säger att hon är smutsig och tovig men i förhållandevis gott skick. Och eftersom hon kan ta sig över stora sträckor på kort tid så är det inget större fel på henne, säger Magnus Svensson.

Publicerad 01 November 2019 00:00