Patrik Dahlbom, konstnärlig ledare Christianstad Symfoniker.

Patrik Dahlbom, konstnärlig ledare Christianstad Symfoniker. Foto: Paola Nordgren

Christianstad Symfoniker och Romeo & Julia

Höstkonsert med både romantik och musik

KRISTIANSTAD

. Gripande och dramatiskt när Christianstad Symfoniker håller höstkonsert på Kulturkvarteret den 10 november. Som konstnärlig ledare finns som vanligt Patrik Dahlbom.

Av
Paola Nordgren

Christianstad Symfoniker tillsammans med solister lovar en oändligt vacker, dramatisk och gripande konsert med musik som innefattar allt från liv, död och romantik. Bland annat bjuds det på musik av Francis Lai, Camille Saint-Saens, Vincenzo Bellini och Christoph Willibald Gluck, men också musik ur Sergei Prokofievs verk Romeo och Julia.

Höstens konsert för Christianstad Symfoniker väntar. Vad kommer publiken att få uppleva?

– Ja, söndagen 10 november ger Christianstad Symfoniker en fantastisk höstkonsert på konserthuset i Kristianstad; En två-aktare med Prokofievs makalösa Romeo och Julia i ena halvan.

Huvudnumret är Romeo och Julia, vad innebär det?

–Detta är egentligen balettmusik som Prokofiev även gjort tre orkestersviter av, alltså konsertant musik och musik för symfoniorkester. Vi kommer att spela delar av dessa, en väldigt exklusiv och krävande repertoar för oss att sätta tänderna i.

Och soloartisterna?

–Den andra akten innehåller ett nyskrivet arrangemang av orkesterns förste-trumpetare Jörgen Mattisson; Francis Lais odödliga musik till filmen "A man and a Woman". Dessutom har vi tre solon av tre virtousa musiker som finns i orkestern; Camille Saint-Saens/Introduction et Rondo Capprissioso i a-moll med Violinsolist Chris Dury, Bellini/ Oboe-concerto i Eb-dur med Oboe-solist Ivan Nylander och Gluck/"Dans på de saligas ängder" ur Orfeus och Eurydike med Flöjt-solist Anna Tengstrand.

Publicerad 31 October 2019 00:00