Den 17 november väntar tävling i bänkpress på TryggaFitness i Bromölla.

Den 17 november väntar tävling i bänkpress på TryggaFitness i Bromölla. Foto: Mostphotos/Paola Nordgren

Årets bästa bänkpressare utses i Bromölla

"Vi ser det här som ett roligt inslag i vår träningsvardag"

BROMÖLLA

. För fjärde gången håller nu TryggaFitness i Bromölla en lokal tävling i bänkpress. Den 17 november är det dags att göra upp om vem som pressar mest och i vems händer vandringspokalen ska hamna.

– Vi ser det här som ett roligt inslag i vår träningsvardag där vi fokuserar mycket på events, berättar Diana Willman Ivarsson, verksamhetschef, TryggaFitness.

Hur föddes iden till en bänkpresstävling?

–Det är medlemmen Marcus Ivarsson och receptionisten Pär W Ivarsson som står bakom idén och upplägget och de har till sin hjälp Jonas Andersson och Jimmy Olsson som tävlat i både SM och NM inom styrkelyft som arrangerar det här tillsammans.

För vem är tävlingen?

–Tävlingen är en amatörtävling och är öppen för såväl medlemmar som icke medlemmar på TryggaFitness. Vi välkomnar både herrar och damer men hälsar damer lite extra välkomna då vi ligger lite back på deltagare där.

Hur går tävlingen till?

– Man tävlar utefter sin kroppsvikt och tävlar i max och reps eller väljer man en av tävlingarna. Maxtävlingen grundar sig på kroppsvikt. Det antal kilo du har mellan din kroppsvikt och den vikt du lyfter ger dig dina poäng. Repstävlingen där gör man så många repetitioner man kan på sin egen kroppsvikt. (Kvinnor tävlar på 75% av sin kroppsvikt).

Publicerad 31 October 2019 09:11