37-åring avled efter trafikolycka under torsdagskvällen.

37-åring avled efter trafikolycka under torsdagskvällen. Foto: Mostphotos

Trafikolycka med dödlig utgång utanför Vä

Tre fordon inblandade i olyckan

. Tidigt i går kväll inträffade en trafikolycka strax utanför Vä. Det var två lastbilar som kolliderat och stod med varningsblinkers vid vägrenen på E:22. Strax efter det fick polisen information om att en personbil kört in i den bakre lastbilen, mannen i personbilen fördes till sjukhus men hans liv gick inte att rädda.

Av
Paola Nordgren

Den 37-årige mannen som körde personbilen ska runt 18-tiden ha kört rakt in i de de stillastående lastbilsekipagen. Polis, räddningstjänst och ambulanssjukvård skickades till platsen och mannen skickades med ambulans till sjukhuset. Vid 22.10 avled mannen till följd av skadorna från olyckan.

Enligt polisen fick in ett larm om trafikolycka mellan de två lastbilarna 17:25. De två ekipagen uppfattas då som en trafikfara och varningsblinkers är dock påslagna och Trafikverket informerades om läget.

Cirka tjugo minuter senare kommer uppgift om att två lastbilar och en personbil kolliderat på samma plats. Polis, räddningstjänst och ambulanssjukvård skickas till platsen. Polisen har nu upprättat en anmälan om vållande till annans död.

Enligt Rickard Lundqvist, presstalesman på polisen så utreds ärendet som vållande till annans död för att se om så kan vara fallet, rapporterar Kristianstadsbladet.

– Det finns ingen som är utpekad som misstänkt utan vi måste utreda hela händelseförloppet från början till slut, säger Rickard Lundqvist till tidningen.

Publicerad 30 October 2019 08:33