Sommaren 2022 kan Kristianstadsborna bada i det nya badhuset.

Sommaren 2022 kan Kristianstadsborna bada i det nya badhuset. Illustration: WeGroup

PEAB bygger badhuset på Näsby

Ska stå färdigt sommaren 2022

NÄSBY.

Snart påbörjas arbetet av Kristianstad kommuns nya badhus bredvid Lingenässkolan på Näsby och det är Peab som uppdraget att bygga badet.

Av
Paola Nordgren

Badhuset kommer att innehålla två 25-meters bassänger, tre varmbassänger, familjebad, hoppbassäng, vattenrutschbana, relaxavdelning, omklädningsrum och storkök och fördelas på cirka 14 100 kvadratmeter. Kristianstads kommun har gett Peab uppdraget att bygga det nya badhuset och kontraktssumman uppgår till 468 miljoner. Det innebär att projekteringen är påbörjad och slutbesiktningen är beräknad till sommaren 2022.

– På Peab har vi stor erfarenhet av badhusprojekt och nu ser vi fram emot att få påbörja bygget av Kristianstads nya badhus som när det står färdigt kommer att bli ett av södra Sveriges finaste badhus. Spännande och betydelsefull satsning av Kristianstad kommun och som vi på Peab kommer att se till att förvalta väl, säger Bratislav Marjanovic, regionchef på Peab i ett pressmeddelande.

Enligt Bengt Olsson, förvaltningschef för tekniska förvaltningen i Kristianstads kommun är man glada över att nu vara ett steg närmare byggstart av Kristianstads nya badhus.

Publicerad 18 October 2019 00:00