Jul med Sigfridssons är i år tillbaka med tre konserter på Kristianstad teater.

Jul med Sigfridssons är i år tillbaka med tre konserter på Kristianstad teater. Foto: Pressbild

Julstämning på teatern med Sigfridssons

Julkonsert med familjen för femte året i rad

KRISTIANSTAD

. Vinterns julkonsert på Kristianstad teater blir femte året i ordningen, signerad familjen Sigfridsson. Precis som tidigare år lovar man även denna gång en äkta julkänsla med familjär stämning.

Av
Paola Nordgren

– Att vi gör det här som familj tror jag spelar in för att faktiskt också kunna sprida den där familjära julkänslan från scen och det är troligtvis också en bidragande orsak till att publiken tycker om det vi gör. Dessutom har vi så roligt tillsammans på scen och det smittar av sig, säger Lasse Sigfridsson som just nu är mitt uppe i planeringen av femårsjubileumet tillsammans med Emil, Zara, Ängla, Vilda och Älvin.

I år tar man dessutom också in dragspelaren Stefan Persson för att öka på julkänslan ytterligare.

– Vi har arbetat med Stefan en hel del innan och tycker att dragspel gör sig bra just tillsammans med julmusiken.

Temat som förnyas varje år blir i år tema julmarknad och familjen Sigfridsson låter gärna rekvisitan få ta plats på scen, där samtliga familjemedlemmar finns med under hela konserten.

– Målet är att publiken från år till år inte ska veta vad som väntar eller vilka låtar kommer vi kommer att köra. Så i år blir det några nya och några vi kört tidigare tillsammans med någon av våra egna och så får vi se om den jullåt vi håller på att göra just nu också hinner bli färdig.

Konceptet ser ut att falla publiken i smaken, samtliga 11 föreställningar som ägt rum de senaste fem åren har alla sålt slut och i år har man planerat för totalt tre föreställningar.

– Vi har gjort julkonserten även i Karlsborg de senaste två åren men i år blir det enbart Kristianstad då det är det enda vi hinner med. Vi vet dock att vi har publik långt uppifrån , busslaster från både Blekinge och Skåne vilket vi är väldigt glada för.

Publicerad 11 October 2019 00:00