I våras satte man upp kameror runt Stora torg och nu är det dags för området runt Galleria Boulevard.

I våras satte man upp kameror runt Stora torg och nu är det dags för området runt Galleria Boulevard. Foto: Paola Nordgren

Fler kameror i centrum sätts nu upp

Mer belysning och fler vakter ska också öka tryggheten

KRISTIANSTAD.

Kristianstad har från många håll upplevts som otryggt men i våras satte man upp övervakningskameror på flera platser. Nu ska även de sista kamerorna snart komma på plats, bland annat utanför Galleria Boulevard.

Av
Paola Nordgren

De sista trygghetskamerorna väntas sättas upp nu i veckan, rapporterar Kristianstadsbladet. Dessutom kommer ny och bättre belysning också att sättas upp på vissa platser och det arbetas också tätt med ordningsvakterna i staden och diskussioner pågår om fler vakter bör anställas.

– Man har fått tillstånd att sätta upp på gallerian. Det blir nu sju kameror totalt, berättar Charlotte Svärd för tidningen.

När kamerorna sedan kommer att börja filma är upp till polisen.

– Bland annat på Lilla Torg där belysningen varit för dålig. Där kommer kommunen gå in med en bättre vinter- och julbelysning. Vi jobbar även med fastighetsägarna för att de ska lysa upp fasaderna, säger Charlotte Svärd.

Dessutom fokuserar man nu också på fler kvällsaktiviteter för att stärka den upplevda tryggheten och en ny projektgrupp är också tillsatt för detta.

Publicerad 10 October 2019 09:29