Sölvesborgs kommunalråd Louise Erixson vill införa ny flaggploicy som bland annat innebär att prideflaggan inte längre kommer hissas utanför kommunhuset.

Sölvesborgs kommunalråd Louise Erixson vill införa ny flaggploicy som bland annat innebär att prideflaggan inte längre kommer hissas utanför kommunhuset. Foto. Pressbild SD/Adobe Stock

Flaggförbud JO-anmäldes – nu läggs ärendet ner

Fortfarande den gamla policyn som gäller

SÖLVESBORG. Efter att Samstyret i Sölvesborg beslutade att införa en ny flaggpolicy i september skickade två privatpersoner in anmälningar till Justitieombudsmannen (JO). Nu läggs ärendet ner. Detta då JO menar att det fortfarande är den gamla policyn som gäller.

Kränkande och diskriminerande mot HBTQ-personer samt övriga som känner en anknytning till regnbågsflaggan. Så beskriver en privatperson kommunens nya policy i sin anmälan till justitieombudsmannen.

Anmälan inkom tillsammans med ytterligare en anmälan efter att Samstyret i Sölvesborg i september gick ut med att kommunen skulle återgå till en mer traditionell flaggpolicy som innebär att det endast kommer flaggas på officiella flaggdagar och då med den svenska fanan.

Enligt tidningen Sydöstran lägger JO nu ner ärendet med hänvisning till att det fortfarande är den gamla flaggpolicyn som gäller. Detta då det inte finns någon närmre tidsplan för antagandet av den nya policyn.

Publicerad 10 October 2019 07:47