Även om det blir långa dagar på hunddagiset så ångrar Emma Lenell inte att hon vågade satsa på eget.

Även om det blir långa dagar på hunddagiset så ångrar Emma Lenell inte att hon vågade satsa på eget. Foto: Paola Nordgren

Emma är polisen som öppnade hunddagis

"Jag ser redan att det finns ett stort behov"

GÄLLTOFTA

. Efter 16 år som polis öppnar nu Emma Lenell upp Emmas hunddagis utanför Rinkaby. En dröm som legat och grott under många år och som nu blivit verklighet.

– Jag är uppvuxen med hundar och har tävlat en del med hundar men har tidigare varit rädd för att våga ta steget till att öppna eget. Men i våras bestämde jag mig för att det var dags. Jag gick in i väggen 2014 och när jag kände att jag var på väg tillbaka dit så tog jag beslutet att det var nu jag skulle göra något annat.

Hon hittade lokaler på en gård i Gälltofta och där har hon nu inrett med totalt sju boxar och planerar för ett uppehållsrum där hundarna emellanåt ska kunna gå fritt.

– Jag vill att det ska kännas som hemma för hundarna. Boxarna behövs emellanåt men däremellan kommer vi inom kort att bygga ett uppehållsrum med soffor och kuddar där hundarna kan få lite extra omtanke och omvårdnad och där hundarna också ska kunna umgås. Hundar är precis som vi människor, de har olika behov och mitt mål är att tillgodose dessa för varje enskild hund, berättar Emma Lenell.

Därför har hon inte heller som mål att växa allt för mycket.

Det blir många promenader om dagarna hos Emmas hunddagis.

Det blir många promenader om dagarna hos Emmas hunddagis. Foto: Paola Nordgren

– Jag ser att det finns ett behov av hunddagis då många av kommunens liknande verksamheter är fulla. Så jag kommer att bygga en avdelningen till så småningom men känner samtidigt att jag inte vill bli allt för stor för att hinna med varje hund var för sig. Jag vet dessutom att det uppskattas av ägarna.

I somras blev hon också färdig hundskötare, vilket numera är ett krav för att få driva ett hunddagis och under sin utbildning har hon både besökt dagis och gjort praktik och det är också där hon plockat de bitarna hon tycker passar bäst för sin egen verksamhet. Dessutom har hon kunnat få tips och råd på vägen.

– Visst har jag legat vaken många nätter och oroat mig och emellanåt har jag varit fullkomligt vettskrämd. Men så fort jag öppnade upp i slutet av september så insåg jag att detta var helt rätt för mig. Jag har aldrig känt mig såhär harmonisk. Att få fylla dagarna med frisk luft, natur och djur känns helt rätt.

Publicerad 09 October 2019 00:00