Stort intresse för nya bostadsrätter i Åsum.

Stort intresse för nya bostadsrätter i Åsum. Bild: Obos

Samtliga nybyggda bostadsrätter i Åsum är nu sålda

Planerar nu för ytterligare 14 bostäder i området

ÅSUM.

Samtliga enplanshus i bostadsområdet Åsumtorp i Norra Åsum är nu sålda. Enligt OBOS som bygger bostäderna sålde man den sista bostaden av totalt 20 stycken nu i september.

Av
Paola Nordgren

Det innebär att man nu planerar för ytterligare enplanshus i Brf Kadetten. Det kommande bygget kommer att innebära 14 nya bostäder i parhusformat i samma område.

– Vi ser en efterfrågan på marklägenheter i området som det känns roligt att vi får möjlighet att tillgodose. Vi kommer nu att bygga parhus i ett plan, med boareor på 90 kvadratmeter, berättar projektutvecklare Elisabeth Berntsson i ett pressmeddelande.

OBOS bygger med andra ord vidare i ett område som de beskriver som både naturskönt och barnvänligt. Att de minskar på bostadsytan något, från 107 kvadratmeter till 90 kvadratmeter ser de som en möjlighet att även nå en bredare målgrupp.

– I Brf Åsumtorp bygger vi tvåplanshus på 107 kvadratmeter, och upptäckte att det kanske framför allt tilltalar unga barnfamiljer. Genom att ändra boendetyp tror vi att vi kan nå en bredare målgrupp.

Enligt Elisabeth Berntsson är det dock inte klart exakt hur de nya lägenheterna kommer att se ut men poängterar att de kommer att smälta in i omgivningarna precis som det man byggt på platsen tidigare.

– Självklart vill vi att de ska smälta in fint i omgivningarna och invändigt vill vi skapa bostäder med öppen planlösning och härligt ljusinsläpp.

Publicerad 08 October 2019 00:00