Årets konstshow

Årets konstshow " Love is diverse - Color the Universe" gästar den 24 oktober Miami. Foto: Pressbild/Tomas Axelsson

Art Fashion show visas på RAW i Miami

Konstshow från Kristianstad på scen i USA

KRISTIANSTAD/MIAMI.

Rebecca "Art Queen" Salomonsson har de senaste åren satt upp en unik konstshow tillsammans med flera konstnärer och sömmerskor. Nu åker man ännu en gång till USA för att visa upp showen i Miami den 24:e oktober.

Det är dags för Kristianstads Art fashion show för ännu en show i USA, vad är det som gör att er show går hem just i USA?

– I USA gillar man oss och allt som rör kläderna och showen då vi väcker ett stort intresse bland annat för att våra konstnärer jobbat med återvinningsmaterial tillsammans med sin konst. Alla våra outfits är bara så "outstanding" , spännande och häftiga och amerikanarna blir så glada av att se oss när vi kommer i ett stort crew tillsammans och visar allt detta fantastiska som man kan göra av just återvinningsmaterial. Man är mer öppen för allt nytt som sprider glädje och det uppskattas så oerhört mycket av människorna där.

Ni håller showen på RAW, vad är det för den som inte varit där?

– Det är tredje gången vi uppträder för RAW artists i USA som är en organisation och ett företag som jobbar med att ta ut och låta nya artister, musiker, dansare med flera få visa upp vad de kan inom sin konstform. Detta gör man inför ett stort antal arrangörer och media, på någon av ortens exklusiva klubbar. Sedan bjuds människor in för att titta och fotografer samt göra bokningar med artisterna.

Hur många är ni som åker den här gången?

– Vi är tio personer som åker till Miami i år.

Ni kör er show bland annat under Kulturnatt och konstrundan, var har ni mer varit och visat upp showen?

– Under Kulturnatten och konstrundan visar vi vår show varje år , och utöver alla turer till USA så var vi för andra året i rad med i Berlin även i år. Där är vi med och representerar Sverige med konsten i självaste " Karnevalen der Kulturen" med en miljon människor i publiken längs alla de stora gatorna inne i Berlin. Vilket är en enorm kick och ett fantastiskt tillfälle att få visa upp oss.

Blir det en ny show även nästa år?

– Nej, denna showen är den vi kommer att köra nu och även nästa år, då vi gör alla shower under en tvåårsperiod. Så vill man se showen " Love is diverse - Color the Universe", så kommer det att finnas tillfällen till detta bland annat under konstrundan 2020.

Rebecca Salomonsson är själv också själv med i showen.

Rebecca Salomonsson är själv också själv med i showen. Foto: Pressbild

Publicerad 07 October 2019 00:00