Daniela Gherman hade mer att ge på VM men slutade till slut på en 27:e plats. Nu siktar hon på medalj på EM istället.

Daniela Gherman hade mer att ge på VM men slutade till slut på en 27:e plats. Nu siktar hon på medalj på EM istället. Foto: Privat

Daniela Gherman VM-debuterade

Har nu siktet inställt på EM- medalj

VINSLÖV. Tyngdlyftaren 22-åringa Daniela Gherman från Vinslövsklubben Sörby BoIS slutade på en 27;e plats när hon gjorde VM-debut i tyngdlyftning och var väldigt nära att slå sitt personliga rekord.

Trots det är hon inte helt nöjd med resultatet.

– Det känns som att jag definitiv inte fick ut det bästa av mig kanske inte ens i närheten av bästa. Samtidigt är jag nöjd över min prestation men inte resultat, jag tror att jag hade kunnat lyfta mer, säger Daniela Gherman som inte heller känner sig särskilt trött i musklerna efter sitt första VM.

– För musklernas del känns det som efter ett vanligt träningspass och musklerna känns pigga och starka.

Under VM i 64-kilosklassen i thailändska Pattaya beskrevs hon dock som en oslipad diamant.

– Alla ser att jag har potential och jag vet att jag har mycket kraft som jag inte riktigt får ut. Det finns några bitar jag måste jobba mer med och den största punkten är tekniken. Det jag behöver göra nu är att bara köra hårt och fortsätta träna och inte ge upp.

Om några veckor väntar EM för U23 i Bukarest och då har Daniela Gherman siktet inställt på att ta medalj. Nästa mål är att bli uttagen till OS i Tokyo 2020.

Vad betydde det för dig att vara den första kvinnliga VM-deltagaren från Sörby BoIS?

– Att vara den första kvinnliga deltagaren betyder mycket och jag är glad att jag fick den möjligheten.

Publicerad 06 October 2019 00:00