Anna Winér hoppas att budgivningen av sin bok om enkla tårtor ska generera att fler barn får möjligheten att fira fler födelsedagar.

Anna Winér hoppas att budgivningen av sin bok om enkla tårtor ska generera att fler barn får möjligheten att fira fler födelsedagar. Foto: Pressbild

Annas tårtor bidrar till Barncancerfonden

"Det kanske kan bidra till att fler barn får chansen att fira ytterligare en födelsedag"

KRISTIANSTAD

. När Anna Winér från Kristianstad började visa upp sin tårtor och bakverk på sin Instagramsida kom det snabbt en önskan från följarna om en bok. Nu har den önskan blivit verklighet.

Av
Paola Nordgren

När Anna Winér bestämde sig för att fylla boken med tips på enkla figurtårtor så föddes också tanken om att samtidigt göra en god gärning.

– Jag har sedan två år tillbaka visat upp mina bakverk på Instagram men det var först i påskas som jag började göra de här figurtårtorna, där jag visar steg för steg hur man enkelt kan göra fina tårtor. Allt från grodor, rävar, elefanter och drakar till fladdermöss och Rudolf med röda mulen. Du behöver inte vara ett proffs för att göra fina tårtor, förklarar Anna Winér.

Följarna efterfrågade en bok med tipsen och Anna bestämde sig för att trycka en bok och hålla en budgivning på boken för att samtidigt kunna bidra till Barncancerfonden. Tryckeriet tyckte att det var en så bra idé att de sponsrade med några ytterligare exemplar.

– Det gjorde att jag kunde dela ut sex böcker till barnkliniker runt om i landet och dessutom hålla fem budgivningar via Tradera där allt jag får in från böckerna går till Barncancerfonden. Förhoppningen är att få in pengar som kanske kan bidra till att fler barn får chansen att fira ytterligare en födelsedag, säger Anna Winér.

Varje vecka lägger Anna Winér ut en ny bok för budgivning och den sista budgivningen slutar den 10 oktober.

– Finns det intresse att köpa boken även efter det så är det möjligt att jag kommer att trycka fler. Jag gör ju nya tårtor hela tiden så det är inte omöjligt att det blir en helt ny upplaga. Just nu känns det dock skönt att göra det här och att bara kunna bidra till något bra. I samhället idag handlar så mycket om vinst och reklam så det känns skönt att som privatperson bara kunna göra något som är en god gärning.

Publicerad 06 October 2019 00:00