Artisten Kevin Lehnberg som leder kören Team Kristianstad är två av akterna på årets välgörenhetsgala.

Artisten Kevin Lehnberg som leder kören Team Kristianstad är två av akterna på årets välgörenhetsgala. Foto: Paola Nordgren

Välgörenhetsgala till förmån för kvinnojouren

Med Sara Varga och en rad lokala artister

KRISTIANSTAD

. För första gången i Kristianstad arrangerar Sverigehjälpen en välgörenhetsgala till förmån för Kristianstad Kvinnojour. Den 31 oktober fyller man Kulturkvarteret med bland annat musiker och artister.

En av de artister som är med och stöttar kvinnojourens arbete är bland annat artisten Sara Varga. Tillsammans med flera lokala artister är hon med och uppmärksammar jourens arbete för utsatta kvinnor och barn som drabbats av våld i nära relationer. Förhoppningen med galan är också att få ännu fler volontärer att engagera sig i föreningen och att få in pengar som kan bidra till att ännu fler kvinnor och barn kan få hjälp.

– Att bli utsatt för våld sätter spår på ens person och att bli utsatt för våld i hemmet är tyvärr en sanning för många. Våldet drabbar inte alla på samma sätt och alla har inte heller samma förutsättningar att förändra sin situation. Kristianstad Kvinnojour är en ideell förening som verkar mot våld och förtryck av kvinnor. Nu är det dags för oss alla att stödja Kristianstad Kvinnojour som ger utsatta kvinnor och barn något att tro på och något att sätta sitt hopp till, säger Daniel Lundell, Sverigehjälpen.

På scen den 31 oktober väntar akter från lokala artister och underhållare som bland annat Vilda och Ängla Sigfridsson, Lovisa Linde, Vera Kronbäck, Zara och Emil Sigfridsson, Kristianstadsflickorna och kören Team Kristianstad tillsammans med Kevin Lehnberg. Dessutom kommer advokat Ulrika Rogland också att vara på plats och kvällen leds av Matilda Alborn aka Mademoiselle Carousel som alla är med och bidrar till förmån för kvinnojouren.

– Allt överskott går direkt till kvinnojouren. Vi tycker det är viktigt att folk inser vilket arbete den här föreningen gör, ofta i skymundan. Därför känns det ännu viktigare att belysa deras arbete och bjuda på en händelserik kväll, säger Daniel Lundell.

Förutom dans, musik och underhållning så kommer man under kvällen också att auktionera ut bland annat en signerad matchtröja från KDFF och IFK Kristianstad.

– Dessutom kommer man att kunna buda på en lunch med Beta och en lunch med Vranjes och för de som vill ha besök av Krutis på ett barnkalas så kommer även detta att auktioneras ut under kvällen, berättar Daniel Lundell.

Publicerad 05 October 2019 00:00