Tack vare Anne-Lie Larssons hund Ossy uppmärksammade hon att någon försökte bryta sig in på hundpensionatet.

Tack vare Anne-Lie Larssons hund Ossy uppmärksammade hon att någon försökte bryta sig in på hundpensionatet. Foto: Privat

Tjuvar försökte göra inbrott på hundpensionat – jagades bort av Ossy

"Alltid obehagligt när sådant här händer"

ÅHUS.

Hundpensionatet Lilla Nos i Åhuskärr har bara hunnit ha verksamheten igång en månad. I veckan fick pensionatet besök av tjuvar som försökte bryta sig in i lokalerna där hundarna hålls. Som tur var lyckades de inte forcera dörren och ta sig in.

Av
Paola Nordgren

Anne-Lie Larsson som driver pensionatet är övertygad om att det var hundar man var ute efter och är glad att tjuvarna inte lyckades ta sig in genom den nödutgång man försökt forcera.

– Det är alltid obehagligt när sådant här händer. Vi driver både hunddagis och pensionat men hade den aktuella kvällen precis släppt hem den sista hunden,så vid tillfället var där inga djur i lokalerna, berättar Anne-Lie Larsson.

Det var hennes egen vakthund Ossy som strax efter 20 på onsdagskvällen började slänga sig mot ytterdörren och morra starkt.

När Anne-Lie släppte ut Ossy sprang han rakt mot pensionatet och nödutgången på baksidan.

– Vi har högt staket runt hela pensionatet, extra lås och larm för en ökad säkerhet. På nödutgången har vi två lås och tjuvarna hade lyckats få upp det ena låset men inte det andra. När jag kom fram till nödutgången såg jag dock inga människor men min man mötte en bil på vägen som släckte ner sin belysning, vilket inte är så vanligt att man gör när man möts på en liten väg. Troligtvis gjorde man det för att inte registreringssylten skulle synas.

Hon är inte rädd utan mest arg att människor tar sig friheten att försöka ta sig in och förstör för verksamheten.

–Man hör en hel del om det här med hundtjuvar och med tanke på det som hände i Önnestad så vet man ju att de inte heller är rädda för att ta till våld. Så jag är tacksam att Ossy som är en före detta polishund reagerade som han gjorde. Samtidigt blir man arg att människor inte kan skilja på ditt och mitt.

Hon är dock tacksam att hennes kunder känner sig trygga med hunddagiset och pensionatet och att de har ett säkerhetssystem för händelser som denna.

– Jag känner mig trots allt trygg här och har inga tankar på att stänga ner verksamheten och vi låser alltid om oss, även när här är hundar så att våra kunder ska känna sig trygga. Nu har vi dessutom satt upp extra sensorer så går det någon ute på åkern så kommer det att synas.

Händelsen är polisanmäld och man har också gått ut till grannar i närheten att de ska vara observanta. Även Husdjurshjälpen i Skåne har gått ut med en varning och uppmanar allmänheten att ha extra koll på sina djur.

Publicerad 05 October 2019 00:00