Gregor Ocvirk är klar för IFK.

Gregor Ocvirk är klar för IFK. Foto: Mostphotos

Slovensk stortalang till IFK Kristianstad

Nu förstärker man truppen

KRISTIANSTAD. En av Europas stora talanger är nu klar för IFK Kristianstad. Det är den slovenske handbollsspelaren Gregor Ocvirk som nu ska gå in och förstärka truppen i Kristianstad.

Av
Paola Nordgren

– Vi har under en längre tid haft ögonen på honom. En väldigt spännande spelare som både klarar av M9 och V9. När möjligheten nu fanns ville vi vara med och se om det var möjligt. Kontraktet med "Grega" är skrivet fram till sommaren 2022, så det är ingen kortsiktig lösning vi är ute efter, säger sportchefen Jesper Larsson i ett pressmeddelande.

Enligt IFK så har 21-åringen sina styrkor i anfallsspelet men fungerar även i försvaret. Gregor Ocvirk som är fostrad i Celje var nu på senaste U20-EM 2018 också en stark orsak till att guldet gick till Slovenien. med totalt 57 mål blev han också EM,s bästa målskytt. I somras var han än en gång med i skytteligatoppen under U21-VM.

– Första gången vi såg honom var förra sommaren 2018, då han gjorde ett väldigt bra Europamästerskap. Efter det gick han till Vardar där det inte riktigt blev som tänkt. Han flyttade hem till Slovenien och spelade för Jeruzalem Ormoz. Sedan UVM i Spanien i somras har han varit klubblös, berättar Jesper Larsson.

Nu är det dags för Gregor Ocvirk att gå in i truppen i Kristianstad till minst 2022.

Publicerad 04 October 2019 00:00