Absoluts nya besökscenter är kandidat till årets stora turismpris.

Absoluts nya besökscenter är kandidat till årets stora turismpris. Foto: Exakta Creative

Absolut Home finalist till årets Stora Turismpris

En upplevelse i både ursprung och produktion

ÅHUS.

Absolut Home, the Absolut Companys nya besökscenter i Åhus är årets skånska bidrag när årets Stora Turismpris delas ut i december bland de fyra slutgiltiga finalisterna.

Av
Paola Nordgren

Priset som delas ut årligen av Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism ges till en aktör inom besöksnäringen som utmärkt sig genom att på ett nytänkande och innovativt sätt bidragit till spridning av kunskaper och utveckling av besöksnäringen.

Absolut Home har fått stor spridning sedan invigningen under sommaren 2018 och har gett besökarna en unik upplevelse. Besökarna har kunnat ta del av berättelser, kunskap, ett ikoniskt varumärke som dessutom är Sveriges största livsmedelsexport På det nya besökscentret som byggts upp ges besökarna med andra ord en möjlighet att få en känsla av både ursprung och produktion.

– Det är en unik upplevelse i världsklass som erbjuds genom Absolut Home. Besökscentrat sätter extra lyskraft både på Åhus och Skåne internationellt samtidigt som det stärker den lokala besöksnäringen, säger Pia Jönsson Rajgård, vd på Tourism in Skåne i ett pressmeddelande.

Enligt Johan Trollnäs, platschef Absolut Home så har centret skapats av den senaste tekniken inom film och animationer tillsammans med några av världens främsta kreatörer inom upplevelseindustrin.

– Tekniken förstärker guidernas historieberättande och tillsammans ger det varje gäst en kvalitetssäkrad upplevelse som inte lämnar någon oberörd, säger Johan Trollnäs.

Stora Turismpriset 2019 delas ut i Stockholm den 4 december.

Publicerad 03 October 2019 00:00