Någon körde över Mats Jönssons robotgräsklippare på tomten.

Någon körde över Mats Jönssons robotgräsklippare på tomten. Foto: Privat

"Ser man inte en gräsklippare bör man inte ha körkort"

Bil körde över robotgräsklippare på tomten

TOLLARP. När Mats Jönsson gick ut i sin trädgård häromdagen fick han en chock. Någon hade kört över hans robotgräsklippare och kvar låg resterna av gräsklipparen i en hög.

Av
Paola Nordgren

– Den som har kört över gräsklipparen kan absolut inte ha missat att man körde på något och gjorde man det bör man nog inte ha körkort, säger Mats Jönsson.

Bara en halvtimme innan händelsen hade hans kompis lämnat villan. Då stod gräsklipparen på sin plats i fullt fungerande skick. En stund senare får han ett samtal av sin granne som berättar att Mats gräsklippare ser stendöd ut. Så han går ut för att se efter vad som hänt och möter synen av en totalt mosad robotgräsklippare stående på gräsmattan.

– Jag har mitt fönster bara tio meter ifrån den här platsen men har inte hört ett ljud. Men av roboten att döma så har någon kört över hela gräsklipparen, allt är sönder, sändare, batteri, hjul. Det finns inte en del som är hel så det var bara att kasta klipparen. Men det är tråkigt att man bara lämnar det såhär och inte ger sig till känna, säger Mats Jönsson som undrar vem som kan ha varit uppe på hans tomt och kört.

Bredvid robotgräsklipparen syns också spår som visar att klipparen dragits med en bra bit under bilen, och spår från bildäck som gasat iväg.

– Jag la ut ett inlägg på Facebook i hopp om att den som gjort det skulle höra av sig. Men det är ingen som hört av sig. En annan granne hade sett en liten ljus bil svänga in på min tomt, så troligtvis är det den som orsakat olyckan. Polisen rubricerar det som smitning från olycka och jag är besviken att man inte vågar stå upp för det man gjort. Det är inga billiga grejer och gräsklipparen var bara 15 månader gammal men det var bara att slänga det som fanns kvar av den.

,

Publicerad 02 October 2019 00:00