Enligt C4 Shopping kommer en eventuell konkurs inte att drabba de kunder som redan köpt presentkort.

Enligt C4 Shopping kommer en eventuell konkurs inte att drabba de kunder som redan köpt presentkort. Foto: Paola Nordgren

Presentkortsbolag på C4-shopping begärs i konkurs

Skulder på drygt en miljon kronor

KRISTIANSTAD.

Det företag som ansvarar för presentkorten på bland annat C4-Shopping och Galleria Boulevard begärs nu i konkurs. Detta efter att handeln inte fått några inbetalningar från bolaget Cashcom som är ansvariga.

Av
Paola Nordgren

Enligt Kristianstadsbladet rör det sig om uteblivna betalningar på drygt en miljon och det var slutligen C4-Shopping som nu begärde presentkortsbolaget Cashcom i konkurs. Tidningen har tidigare också berättat att systerbolaget Goyada vid flera tillfällen även det begärts i konkurs.

Enligt bolagen själva handlar skulderna om tekniska problem och det ska också ha lösts tidvis men efter aktuella skulder i dagsläget på dryga miljonen så har företaget Eurocommercial, som äger C4 Shopping, nu begärt Cashcom i konkurs.

Enligt Patrik Sörnell, fastighetschef på C4 Shopping, kommer en eventuell konkurs dock inte att drabba de kunder som har presentkort på C4-shopping.

– Vi har tagit beslutet att ersätta kunderna vid en eventuell konkurs. Vi garanterar att ingen kommer att drabbas ekonomiskt. Man kan riskfritt fortsätta använda sina presentkort, säger Patrik Sörnell till tidningen.

Publicerad 02 October 2019 00:00