Ungdomarna fick också lyssna på vilka konsekvenser det kan få om man begår brott när man är under 15 år.

Ungdomarna fick också lyssna på vilka konsekvenser det kan få om man begår brott när man är under 15 år. Foto: Mostphotos

Rekordmånga ungdomar fick lära sig mer om säkerhet

Säkerhetsdag arrangerades för tionde året i rad

KRISTIANSTAD.

Kristianstads kommuns sjundeklassare har i dagarna fått utbildning i i säkerhet på olika sätt, vilket innebar att Kristianstads kommun och Drog-och Brottsförebyggande rådet (BRÅ) arrangerade säkerhetsdagen för tionde gången.

Av
Paola Nordgren

I år var deltagarantalet dessutom rekordstort då omkring 1250 elever deltog och fick vara med och bland annat uppleva simulerande olyckor och träffa blåljuspersonal, höra mer om säkerhet på internet och dessutom uppleva en konstgjord diskoteksbrand.

–I år kändes det extra spännande att genomföra säkerhetsdagarna då det var 10:e året i rad. Genom åren har många tusen elever mött blåljuspersonal och andra viktiga yrkesroller för ungdomarna, berättar Andreas Bengtsson, förvaltningschef på Räddningstjänsten i Kristianstad i ett pressmeddelande.

Säkerhetsdagarna arrangeras för alla elever som går i årskurs sju på de kommunala och fristående skolorna i Kristianstad och i år deltog även skolorna i Bromölla. Förutom räddningstjänsten fanns även personal från, polisen, socialtjänsten och ambulansen.

Flera olika yrke och aktörer var på plats under årets säkerhetsdagar i Kristianstad.

Flera olika yrke och aktörer var på plats under årets säkerhetsdagar i Kristianstad. Foto: Pressbild

– Samtliga aktörer i lokala drog- och brottsförebyggande rådet ställer sig bakom detta fantastiska exempel på ett konkret förebyggande arbete som också är unikt yrkesöverskridande. Det är sådana här dagar som gör skillnad på riktigt, säger Anna Nordin, BRÅ-samordnare i Kristianstads kommun.

Publicerad 19 September 2019 00:00