I veckan öppnade Hornbach sin sjunde butik, vilket blev i Kristianstad.

I veckan öppnade Hornbach sin sjunde butik, vilket blev i Kristianstad. Foto: Pressbild

Hornbach slår upp portarna i Kristianstad

10 500 kvadatmeter bygghandel

KRISTIANSTAD

. När Hornbach nu slagit upp dörrarna till Kristianstads senaste byggvaruhus på C4-shoppingområdet, så blir det den sjunde butiken i landet som företaget öppnat upp. Det nya konceptet som anpassats för medelstora städer hoppas man ska passa in även i Kristianstad.

Av
Paola Nordgren

–Ja, vi har tittat av läget i Kristianstad och kände att vårt senaste koncept, anpassat för medelstora städer passade in bra här. Kristianstad har dessutom ett stort upptagningsområde, vilket innebär många potentiella kunder i närområdet. Vi ser en stor potential för Hornbach i Kristianstad och vi är glada över att äntligen få öppna. Strategiskt känns det helt rätt att öppna ett varuhus på en av Skånes största handelsplatser, säger Andreas Larsson, marknadschef för Hornbach.

Även om butiken i Kristianstad har en yta på 10500 kvadratmeter så är det en av de mindre butikerna i Hornbachfamiljen men Andreas Larsson poängterar att man ändå inte tummat på innehållet. I varuhuset finns allt från en trädgårdsavdelning till en Drive-in med byggmaterial.

Andreas Larsson.

Andreas Larsson. Foto: Anna Sigvardsson Högborg

– Här finns de flesta avdelningar som i våra storstadsbutiker men vi har fokuseras på vårt kärnsortiment och då valt bort t ex zoo och de dekorativa avdelningarna. Det ska räcka att åka till en Hornbach för sitt projekt där hemma och här finns allt för både hemmafixaren och proffs. Dessutom har vi satsat på en kunnig och kompetent personal.

Totalt har man anställt ett 50-tal personer till butiken i Kristianstad som slog upp portarna i Hammar den 19 september.

– Vi tycker det är viktigt att satsa på kunnig personal. Vi har haft många sökande, vilket har gjort att vi kunnat göra ett bra urval. Personalen ska kunna svara på kundernas frågor och inga frågor är dumma för oss.

Publicerad 19 September 2019 00:00