Bordsbenet blev en dödsfälla för Wilmas lilla kattunge.

Bordsbenet blev en dödsfälla för Wilmas lilla kattunge. Foto: Privat

Wilmas kattunge gick inte att rädda – fastnade i bordsbenet

Nu vill hon varna andra för dödsfällan

NORDOST

. När Wilma Lundh kom hem till sin lägenhet häromkvällen möttes hon av en tragisk syn. Hennes lilla kattunge hade fastnat i ena benet på matbordet. Därför vill hon nu varna andra så att inte fler råkar ut för samma tragiska öde som Wilmas kattunge.

Av
Paola Nordgren

–Vi hade bara varit och handlat. När vi kom hem så tände jag lampan och ser då att en av våra kattungar hänger mellan pinnarna på bordsbenet, fastklämd. Vi påbörjade hjärt- och lungräddning direkt och höll på en lång stund eftersom hon fortfarande var varm i kroppen men vi lyckades tyvärr inte få liv i henne, berättar Wilma Lundh, som direkt la ut en varning om borden på Facebook efter händelsen.

Wilma Lundhs katt fick kattungar för några veckor sedan och hon hade nu tre små kattungar på åtta veckor hemma. Hon misstänker att kattungarna busat runt där hemma och att den ena ungen på något sätt fastnat mellan dessa bordsben och när kattungen andats misstänker hon att den åkt längre och längre ner mellan stålpinnarna på bordsbenet.

– Vi kan fortfarande inte riktigt förstå att detta hänt. Det första vi gjorde var att kasta ut bordet och beställa ett nytt. Jag är inte arg på designerna men de här borden är väldigt vanliga, så jag vill verkligen varna andra som har smådjur hemma och som äger ett sådant här bord, så att ingen mer ska behöva råka ut för det hemska som vi råkat ut för, säger Wilma Lundh.

Hon berättar också att flera stycken hörde av sig efter varningen om liknande händelser.

– Det var många som skrev till mig och berättade att deras hundar, katter och även barn fastnat på liknande sätt i de här borden där benet består av tre små järnpinnar i en triangel som blir smalare och smalare ju längre ner man kommer. De hade alla varit hemma vid händelserna och kunnat hjälpa till att få loss den som fastnat men jag tror att många tyvärr inte tänker på risken med de här benen och jag vill verkligen inte att fler ska vara med om det vi fick vara med om, för det var verkligen hemskt.

Publicerad 18 September 2019 08:00