Det blir ett badhus på Näsby och som önskat även tio träningsbanor.

Det blir ett badhus på Näsby och som önskat även tio träningsbanor. Foto: Stock.adobe

Kristianstads nya badhus ska stå klart 2022

Efter tio år kunde politikerna till slut ta ett beslut

KRISTIANSTAD.

Drygt tio år tog det för politikerna i Kristianstad att slutligen ta ett beslut om byggstart för det nya badhuset i Kristianstad. Vid senaste kommunfullmäktige klubbades det till slut för ett ja för nytt badhus på Näsby med invigning 2022, rapporterar Kristianstadsbladet.

Av
Paola Nordgren

Det har genom åren varit en tidvis hätsk diskussion gällande ämnet och Kristianstadsborna har fört många diskussioner på sociala medier om badhusets vara eller icke vara, placering och kostnader. Det var dessutom en något trött tillställning när beslutet till slut klubbades igenom, rapporterar tidningen.

L och C fick stöd av S, SD och V röstade vid kommunfullmäktige ja till ett nytt badhus för 510 miljoner kronor och precis som tidigare röstade M och KD nej till förslaget, vilket även Centerpartisten Ulf Persson gjorde när han gick emot sitt eget parti.

– Det är en ofantligt stor investering och som inkryssad i fullmäktige kan jag inte med handen på hjärtat säga ja till detta, sa han och hänvisade både till kommunens ekonomiska läge och stora investeringsbehov i VA-nätet, sa Ulf Persson till tidningen.

Även Christina Borglund (KD poängterade att man gått ifrån de ursprungliga kriterierna som kollektivtrafiknära och centralt.

– Det är förfärande att inte fler partier inser faran med den ekonomiska situationen för kommunen och vår stora låneskuld. Även om det är billigt att låna just nu ska alla lån amorteras och betalas tillbaka, sa Borglund.

Enligt Anna-Kerstin Larsson (L) är badhuset en stor och nödvändig investering som kommer att lyfta Kristianstad.

Centerpartiets Karl Gemfeldt (C) höll med.

– Vi kommer att skapa historia här och nu.

Publicerad 18 September 2019 00:00