Den profesionella drömmaren, Staffan Taylor agerade moderator vid årets mässa.

Den profesionella drömmaren, Staffan Taylor agerade moderator vid årets mässa. Foto: Paola Nordgren

Mod, kraft och stolthet på årets näringslivsmässa

Fullsatt mässa även i år

KRISTIANSTAD

. Årets näringslivsmässa på Kristianstad/Österlen airport gick av stapeln under måndagen den 16 september och för tredje gången på flygplatsen gör man en mässa för drygt 700 personer, fullsatta hus och deltagare från hela nordöstra Skåne.

På menyn i år fokuserade man på tre huvudtema i form av kraft, stolthet och mod och årets moderator, Staffan Taylor som också passade på att hälsa välkomna, såg till att det fanns samtliga ingredienser på årets mässa.

Dagens första föreläsare var den före detta Tyringebon och elitidrottaren Susanne Pettersson. Hon inledde med bilder från herrarnas VM 2018 och fick publiken att berätta vad de känner i kroppen när man ser bilder som dessa.

Petter hade modet att gå sin egen väg, vilket har tagit honom dit han är idag.

Petter hade modet att gå sin egen väg, vilket har tagit honom dit han är idag. Foto: Paola Nordgren

Hennes uppgift numera är att coacha både ledare och idrottare, och är med det kvinnan bakom flera framgångar. Numera föreläser hon i ämnet och vid årets näringslivsmässa fick hon också äran att stå bakom dagens första tema, Kraft.

Susanne Pettersson, coach och rådgivare föreläste för nordöstra Skånes näringsliv.

Susanne Pettersson, coach och rådgivare föreläste för nordöstra Skånes näringsliv. Foto: Paola Nordgren

Under dagen passade man också på att låta lokala näringsidkare komma till tals och presentera sina verksamheter. Under eftermiddagen intog även artisten Petter scenen, dock inte för att sjunga utan för att belysa modet av att våga gå sin egen väg.

Nytt för årets mässa var också att man valt att plocka bort de mindre seminarierna och istället fokuserat på nätverkstid vilket var ett önskemål från besökarna från tidigare år.

Mer mingel och nätverkande på årets mässa.

Mer mingel och nätverkande på årets mässa. Foto: Paola Nordgren

Skåne Nordost som arrangerade årets mässa tillsammans med Kristianstad/Österlen airport hade i år också tagit hjälp av studenter på Högskolan Kristianstad för att genomföra årets näringslivsmässa och Jonas Haak VD på Kristianstad/Österlen airport beskriver årets mässa som magisk.

– Jag haft förmånen att få vara med att arrangera den här dagen och att få stå här och se ut över detta, det är magiskt. Det här myllret av människor vill vi se på flygplatsen även vid våra avgångar, säger Jonas Haak.

Foto: Paola Nordgren

Årets innovationspris gick i år till Norups gård och Jesper Lund Hansén fick ta emot priset som årets unga ledare.

Publicerad 17 September 2019 00:00