Thimmy Andersson ser nu till att det finns ett uteställe även för 60+.

Thimmy Andersson ser nu till att det finns ett uteställe även för 60+. Foto: Privat/Paola Nordgren

Sextioplussare festar loss på Bånken

"Det finns väldigt få ställen för den äldre publiken"

KRISTIANSTAD

. När Kristianstad kommun hörde av sig och undrade om Thimmy Andersson på Bånken kunde hjälpa till att styra upp festkvällar för den äldre publiken så nappade han direkt.

– Ja, detta är faktiskt något som vi tänkt på själva, så när kommunen hörde av sig så tänkte vi självklart. Det finns väldigt få ställen för den äldre publiken, speciellt sedan Sommarlust och Yllan stängdes ner. Sedan dess finns det ingen naturlig mötesplats för den äldre generationen som gärna vill ut och roa sig, säger Thimmy Andersson.

Första tillfället blev dessutom en succé med fullsatta lokaler, vilket visade tydligt att behovet med ett uteställe för äldre är stort i Kristianstad.

– Vi fick avvisa en hel del på grund av att det inte gick in fler så första tillfället blev väldigt lyckat. Så nu kör vi Retropub en torsdag i månaden och någon onsdag fram till jul och sedan få vi utvärdera det. det viktiga är att det ska kännas spontant och lättsamt utan att det blir påklistrat, så vi kommer att vara öppna för önskemål om hur kvällarna kan läggas upp.

Magnus Persson och Tomas Tillberg stod för underhållningen vid den första kvällen och kommer fortsätta med det fram till jul. Förutom det kommer det att fyllas på med en och annan hemlig gäst.

– Ja, vi har planerat in lite hemliga gäster och kvällarna kommer att avrundas med dans och det är inte omöjligt att det även blir discostuk på någon av kvällarna. Man blir ju numera yngre och yngre ju äldre man blir har jag märkt, säger Thimmy Andersson.

Publicerad 12 September 2019 00:00