Jobbcirkus.

Jobbcirkus. Foto: Peter Holgersson

Jobbcirkus på museet

En utställning som ska underlätta elevernas framtidsval

KRISTIANSTAD.

Att välja inriktning och program till gymnasiet kan ibland vara rena cirkusen. För att underlätta för elevernas val har man därför tagit in utställningen, "Jobbcirkus" på regionmuseet i Kristianstad.

Av
Paola Nordgren

Utställningen som just nu finns att besöka på regionmuseet hoppas man ska kunna hjälpa högstadieelever att reflektera kring gymnasievalet och olika yrkesbanor.

– Ett av våra profilerade områden är det livslånga lärandet och därför är det kul med en utställning som handlar om lärande utanför våra väggar. Vi vill bidra till att dagens högstadieelever gör rätt val i sin väg genom lärande och utbildning, säger Malin Liedberg, lokal utställningsproducent i ett pressmeddelande.

På ett lekfullt sätt ger utställningen en klarare bild av hur framtiden kan se ut och hur yrkesdrömmar kan bli verklighet och samtidigt inspirera och visa exempel på vilka möjligheter som finns. Som det ser ut just nu så är ungdomsarbetslösheten hög, samtidigt skriker flera branscher efter arbetskraft. Frågorna är ofta många inför det val som kan bli avgörande för ens framtid, ska man göra ett val för att bli attraktiv för arbetsmarknaden? Eller följa sina drömmar, oavsett så förklarar Jobbcirkus hur det kan se ut i framtiden.

Foto: Peter Holgersson

Utställningen, Jobbcirkus visas mellan 15/9 och 19/1 2020.

Publicerad 11 September 2019 00:00