Besfort Fetahu och Anders Olsén tillsammans med vd Johan Karlsvärd.

Besfort Fetahu och Anders Olsén tillsammans med vd Johan Karlsvärd. Foto: Privat

De är vassast i Sverige på sopbil: "Så otroligt stolta"

Vann SM både individuellt och i lag

KRISTIANSTAD/KALMAR. När svenska mästerskapen i sopbil hölls i Kalmar i början av september kunde Renhållningen i Kristianstad försvara de rödgula färgerna. För andra året tog de hem vinsten som Sveriges vassaste sopbilschaufförer.

– Vi är så oerhört stolta både över dessa två, ,en även över resten av teamet som jobbade extra för att möjliggöra att de åkte iväg och tävlade. Det var verkligen teamwork, säger Christian Edwardsson, produktion- och personalchef på Renhållningen.

Det inofficiella SM hölls i Kalmar 5 september. Från Renhållningen i Kristianstad deltog ett tvåmannalag bestående av de rutinerade chaufförerna Besfort Fetahu och Anders Olsén.

De båda tävlade både individuellt och i lag och plockade hem segern i båda.

Tävlingen bestod av fem olika moment, varav fyra praktiska och ett teoretiskt.

– Det är lite som en arbetsdag i miniatyr där de får demonstrera hur de jobbar med kvalitet, precision och säkerhet, förklarar Christian Edwardsson.

Efter vinsten, som för Besfort Fetahu blev den andra i raden, firade hela företaget med smörgåstårta och bilar i överflöd.

– Vi hade köpt i godisbilar i alla de slag och killarna fick även varsitt halsband gjort av godisbilar. Vi tyckte det var representativt för tillfället samtidigt som det var lite roligt, säger Christian Edvardsson.

Men vad är det då som gör att Kristianstads sopbilschaufförer är lite bättre än resten av Sveriges?

– Dels handlar det om den enskildes talang och intresse men även som oss som arbetsgivare. Att köra sopbil är ett tungt jobb, men vi försöker vara en attraktiv arbetsgivare. Tycker man det är kul att gå till jobbet blir man ofta bra på det man gör, säger Christian Edwardsson.

Publicerad 11 September 2019 13:33