Åhus handbolls 07:or inledde säsongen med inspring och applåder.

Åhus handbolls 07:or inledde säsongen med inspring och applåder. Foto: Paola Nordgren

Säsongen drog igång med stjärnglans i Åhus

"De är värda att få känna sig som stjärnor"

ÅHUS.

När handbollssäsongen nu drar igång, även för de yngre åldrarna så gör man det med besked för Åhus Handboll pojkar 07. Lagom till träningsstart ordnade tränarna en ordentlig överrasknings-kick off för killarna.

Av
Paola Nordgren

– Vi har en otrolig uppslutning på våra träningar och väldigt engagerade föräldrar. Vi har 30 killar i truppen och alla killarna närvarar nästan alltid alla träningar. Det gjorde att vi nu när säsongen drar igång ville visa vår uppskattning. Precis som många storlag i bland annat SHL bestämde vi att vi skulle ordna en stor "kick off" i samband med träningsstart, berättar Martin Johansson som är en av fem tränare för laget.

Detta innebar att killarna fick springa in i en till viss del nersläckt hall, med musik, ljuskanoner och ett applådhav skapad av föräldrar och vuxna.

– En upplevelse för våra barn och något vi hoppas och tror gör att de får känna sig som "riktiga" handbollsstjärnor om så bara för en kväll, vilket de är värda.

Förutom stor träningsflit hos killarna i laget så har man också infört som policy i laget att inte toppa några lag utan istället göra så jämna lag som möjligt istället.

– I sommarens beachhandboll ställde vi upp med hela fem lag och alla våra lag gick till A-slutspel. Vilket vi tycker bevisar att det går att nå framgång utan toppning och att bredden vinner i längden. Att vi jobbar nära och har utvecklat ett starkt samarbete med alla föräldrar som alltid följer oss oavsett vart vi är stärker också laget.

Att det är ett engagerat lag visar på antalet anmälningar till träningsstart och kick-off. Över 140 personer var på plats när Åhus Handboll pojkar 07 inledde höstsäsongen.

Publicerad 10 September 2019 00:00