Sommarens badare var nyfikna på årets badtemp. Över 100 000 besökare på C4-Energis hemsida.

Sommarens badare var nyfikna på årets badtemp. Över 100 000 besökare på C4-Energis hemsida. Foto: Mostphotos

Rekordmånga badare har haft koll på årets badtemp

Över 100 000 besökare har tagit hjälp av C4-Energi för rätt badtemp

KRISTIANSTAD.

Lagom till sommaren så placerade C4-Energi ut ett flertal badtermometrar på olika badplatser i kommunen för att via sin hemsida kunna ge besökarna information om tempen i vattnet. Siffrorna visar nu att över 100 000 besökare varit inne på hemsidan under sommaren för att ta reda på vattentempen.

Av

– Det är jätteroligt att så många använt vår tjänst där vi med hjälp av smarta sensorer mäter badtemperaturen vid badplatser i kommunen, säger Henrik Stenberg som är projektledare för Internet of Things, IoT, på C4 Energi.

Årets siffror innebär också att det är dubbelt så många som använt sig av tjänsten som föregående år och statistiken visar också att de flesta gått in på hemsidan för att se badtempen via sina mobiltelefoner. Redan 2018 började C4 Energi att mäta badtemperaturen och efter positivt mottagande från allmänheten utökades mätandet i år inför sommaren 2019 med fler badplatser och fler mätvärden.

Foto: Mostphotos

– För oss är det här ett sätt att visa lite av allt man kan göra med sensorer. Badtemperatur är egentligen den lilla biten. I det större perspektivet vill vi använda sensorer för att förbättra processer hos företag eller hjälpa dem att upptäcka avvikelser med hjälp av mätvärden som kan göra att de slipper dra på sig stora kostnader. Ett exempel kopplat till vatten är att man med sensorer kan upptäcka fukt eller begynnande vattenskador innan de ställer till alltför stora problem, förklarar Henrik Stenberg.

Någon särskild dag som skiljer sig från övriga?

– Den bästa baddagen måste ha varit torsdagen den 25 juli för då hade vår badtemperatursida en bra bit över 3000 besökare, berättar Malin Sturesson, kommunikatör på C4 Energi.

Publicerad 09 September 2019 00:00