Bilden är en genrebild.

Bilden är en genrebild. Foto: Adobe Stock

Marias dotter rammades medvetet av bil: "Väldigt otäckt"

Föraren smet från platsen

. När Maria Elofssons dotter skulle ta sig hem från en kompis i Vä, körde någon medvetet på hennes moped. Bilen lämnade platsen sedan platsen utan att se efter hur det gick för flickan. "Man undrar så vem som kan göra såhär. Att fullt medvetet köra på någon och sedan lämna platsen, det är väldigt otäckt".

Familjen efterlyser nu den som körde bilen eller någon som sett en skadad bil som kan stämma överens med skadorna efter händelsen.

– Bilen körde bakom dottern hela Kung Knuts väg och eftersom det regnade så hade dottern dålig sikt, vilket gjorde att hon körde väldigt långsamt och dessutom väldigt nära vägkanten. De mötte inte heller några andra bilar, så den bil som körde bakom henne hade full möjlighet att köra om under en lång sträcka.

Istället körde bilen långsamt bakom flickan och tutade. När dottern sedan stannade till för att svänga ut vänster vidare på Kung Knuts väg så stannade bilen till en bit bakom innan den gasade på och körde in i dottern och hennes moped på vänster sida.

– Bilen touchade dotterns ben och mopeden fick en sådan smäll att hon flög av mopeden. Bilen svänger då upp mot E22. Som tur är lyckades dottern resa sig igen och ta sig hemåt, trots hjärnskakning, en misstänkt fraktur på båtbenet och skrapsår samt ont i knä och fotleder. Det som skärrade dottern mest var att det gjordes helt avsiktligt då de absolut inte kunnat missa att de körde på henne.

Händelsen är nu polisanmäld och familjen hoppas att någon ska ha hört något om händelsen eller ha sett en bil med skador som skulle kunna hänt vid händelsen.

– Det dottern hann se var att det var en mörk bil, en lägre modell, typ sportmodell. Vi vill gärna veta vem som gjorde det här. Dottern hade bara haft sitt mopedkort i några veckor och det här var ingen olycka, det här gjorde man för att skada, vilket gör det ännu värre, säger Maria Elofsson.

Publicerad 09 September 2019 10:17