Emil Sigfridsson förbereder gänget bakom Ages of Rock för en sista show på Södra Kasern i vinter.

Emil Sigfridsson förbereder gänget bakom Ages of Rock för en sista show på Södra Kasern i vinter. Foto: Paola Nordgren

Nostalgi när Ages of Rock rockar sin avskedsshow

Fem shower väntar på Södra Kasern

KRISTIANSTAD

. Efter dundersuccén med musikalen Rock of Ages på Kristianstads Teater och de två senaste åren av krogshowen Ages of Rock, är det snart dags för ännu en krogshow. Denna gången blir dock den sista enligt Emil Sigfridsson som ansvarar för showen.

Han beskriver höstens show som en , the farväl, goodbye, this is it, auf wiedersehen, hasta la vista, see you no more krogshow. Men även denna sista gång väntar en rykande färsk och rockig krogshow med de största rocklåtarna från världens största rockband på Södra Kasern. Årets rockigaste julbord kommer att innehålla allt från AC/DC, Guns n´ Roses, Bruce Springsteen och Iron Maiden till Metallica och U2.

Denna gången blir det dock utan Emil Sigfridsson själv på scen.

– Det är klart att det känns lite sorgligt att inte kunna vara med själv, men de andra kommer att göra detta grymt bra. Egentligen hade jag inte riktigt tiden att sätta upp en ny show eftersom jag jobbar med Phantom of the Opera på teatern men de andra ville köra en sista gång så då bestämde vi oss för det, berättar Emil Sigfridsson.

The rocking hereos of Kwansta intar scenen med sin avskedskonsert den 22 november då det är premiär, sedan väntar ytterligare fyra kvällar med Ages of Rock på Södra Kasern. I år har man också breddat repertoaren något och kör rock från 70-90-tal.

– Vi har spunnit vidare ganska hårt på nostalgi och vi har dessutom gått all in på det visuella. Publiken har gillat det tidigare och gett showen stående ovationer framför scen och det hoppas vi såklart även i år. Men tre år känns lagom, det blir ett bra avslut på samarbetet med Södra Kasern och Staffan Johansson också.

Publicerad 08 September 2019 00:00