Ikväll kan Sanna Nielsen bli årets kvinnliga programledare.

Ikväll kan Sanna Nielsen bli årets kvinnliga programledare. Foto: Kristofer Sandberg.

Sanna Nielsen kan bli årets kvinnliga programledare ikväll

Flera skånska vinstchanser på Kristallengalan

SKÅNE.

Klockan 20 på fredagskvällen öppnar telefonslussarna för röstning. Sanna Nielsen är nominerad till årets kvinnliga programledare och är snart på väg från London till Stockholm för att delta på festligheterna. Lokaltidningen fick ett snack med Nielsen från den engelska huvudstaden.

– This is London calling! skojar Sanna Nielsens pr-ansvarig och lämnar över luren till artisten själv som varit i ett soligt Storbrittanien för att gå på musikaler och hämta inspiration inför turnéstart av sin egen show Mitt Sanna jag.

Kristallengalan hålls ikväll från Cirkus i Stockholm.

– Ja, just det. Det är ju ikväll! Det är så mycket nu, skrattar Sanna Nielsen som är uppväxt utanför Bromölla.

Under sommaren har hon varit programledare på Allsång på Skansen för fjärde året i rad. Det är också för SVT:s räkning hon är nominerad som årets kvinnliga programledare för andra året i rad.

– Jag fick ett sms av en nöjeschef på SVT som meddelande att jag var nominerad. Jag tänkte aldrig en gång till!? Att vara nominerad är så stort. Det är ett fint gäng som är som idoler allesammans för mig. Det blir ett kvitto på det man gör, att man får uppskattning för det man gör i rutan, oavsett hur det går, säger Sanna Nielsen.

Vilket är det största minnet från året sommar på Skansen?

– Det finns många men Lasse Berghagen-hyllningen blev så lyckad. Den berörde många och även Lasse. Det var fint att han blev glad av det. Att han fick sitta i publiken, luta sig tillbaka och inte jobba. Att sitta där och bara få en hyllning, det var vackert, säger Sanna Nielsen.

Bland andra Skånerelaterade nomineringar hittar vi Mandelmans gård, Fotbolls-VM där Olof Lundh var en av tv-personligheterna, David Batra för Världens sämsta indier och Jesper Rönndahl för Dips och Svenska Nyheter,

Publicerad 30 August 2019 13:21