Bilden togs då en av de skadade från Norretull fördes med ambulans till sjukhuset i Kristianstad.

Bilden togs då en av de skadade från Norretull fördes med ambulans till sjukhuset i Kristianstad. Foto: ANDERS G BERGQUIST

Polisman allvarligt skadad vid kidnappningsfallet

Skar upp en artär och senor i armen

KRISTIANSTAD

. När polismannen skulle gripa den nakne misstänkta kidnapparen på Norretull krossade han en ruta. Det hade kunnat kosta honom livet. Enligt anmälan till arbetsmiljöverket skars en artär upp och det var fråga om minuter när man räddade hans liv.

Ärendet med mannen som misstänks ha torterat och kidnappat ett tidningsbud och ytterligare en person förbryllar ännu.

En polisman såg enligt uppgift hur denne höll på att begå ett grovt våldsbrott och valde att krossa en ruta för att han skulle kunna gripas. Enligt anmälan till arbetsmiljöverket ådrog sig polismannen då "skador på artär, nerv, senor i ena armen."

Lokaltidningen har talat med en av poliserna som var på plats.

– Polisen fick omedelbart hjälp av andra poliser som kunde stoppa blödningen, det räddade nog livet, säger hen till Lokaltidningen.

Hur tillståndet nu är för den skadade polismannen är ännu oklart.

Det var den 12 augusti som flera personer larmade om att en naken man jagade en annan lika naken man bland annat i lägenheter på J H Dahlsgatan i Kristianstad. Ett mycket stort pådrag kom till platsen och det visade sig då att en av de nakna männen enligt polisen var gärningsperson, medan den andre var ett tidningsbud som hållits fången. Ytterligare en person misstänks ha hållits fången av den misstänkta kidnapparen. Denne sitter häktad och om en vecka är det dags för en ny häktningsförhandling.

Publicerad 21 August 2019 13:21