Avloppsproblem tvingade nattjouren att stänga tills vidare.

Avloppsproblem tvingade nattjouren att stänga tills vidare. Foto: Mostphotos

Nattjour tvingades stänga efter vattenläcka

Kommunen löser sovplats för hemlösa tills vidare

KRISTIANSTAD

. Under helgen som gick drabbades Skåne Stadsmissions Nattjour i Kristianstad av avloppsproblem. Efter en besiktning av avloppen har man nu kunnat konstatera att det inte finns någon annan lösning än att man tvingas hålla natthärbärget stängt tills vidare.

Av
Paola Nordgren

– Vi beklagar verkligen detta, men verksamheten går inte att driva utan fungerande avlopp, säger Sara Larsson, enhetschef i Kristianstad i ett pressmeddelande.

När verksamheten kan vara igång igen vet man dock inte enligt Kristianstad kommun som äger fastigheten. Det är också de som ansvarar för att lösa tillfälliga sovplatser till de hemlösa som annars nyttjar nattjouren, vilket under sommarmånaderna varit cirka tio stycken per natt.

– Vi vet i nuläget inte hur lång tid detta kommer att ta att fixa, men ärendet har hög prio hos C4 Teknik. Tyvärr har vi inte kunnat hitta någon "plan B" utan Sociala jouren får göra en bedömning från fall till fall. Vi hoppas att det inte ska ta alltför lång tid att lösa problemet och naturligtvis försöker vi hitta en preliminär akutlösning under tiden, säger Peter Sonnsjö, förvaltningschef Arbete och Välfärd, Kristianstads kommun.

Publicerad 13 August 2019 00:00