Tidningsbudet kördes med ambulans till CSK och vårdas enligt Region Skåne för lindriga skador.

Tidningsbudet kördes med ambulans till CSK och vårdas enligt Region Skåne för lindriga skador. Bilden är ett montage. Foto: Anders G Bergquist

Naken man var försvunnet tidningsbud – ska ha blivit torterad i timmar

Mannens arbetsgivare: "Fullständigt bestört"

KRISTIANSTAD. Måndagens drama, då två nakna män tog sig in i lägenheter i centrala Kristianstad, börjar nystas upp. En av männen visar sig nu vara ett tidningsbud som försvann natten till måndag. "Jag är fullständigt bestört, ilsken och arg över det här", säger mannens arbetsgivare Johan Lundin på Point Logistik.

Samtliga tidningar ska ligga i lådan innan klockan 06.00. När tidningsbudet inte slutrapporterade började arbetsgivaren därför ana oråd.

– Vi har ett system där våra utdelare går in och rapporterar så fort de är klara med ett område. När det inte skedde ringde vi först upp honom och sedan skickade vi ut personal till området som vi visste att han var i, men utan resultat, berättar Johan Lundin.

På plats hittades budets tidningar och nycklar men han själv stod inte att finna.

– Vi tog då kontakt med hans familj. Vi hade kontakt löpande under förmiddagen.

Vid lunchtid började media rapportera om ett stort polispådrag vid Norretull i Kristianstad där två nakna män setts springa runt på tak och på innergårdar i försök om att ta sig in i lägenheter. Ambulanser med flera skadade hade då redan lämnat platsen

Det var dock först senare under dagen som Johan Lundin och hans anställda fick reda på att det var deras kollega det handlade om.

– Jag är fullständigt bestört, ilsken och arg över det här. Jag vet inte vad som ligger bakom det här, men jag ser inte hur vi skulle kunna ha gjort något annorlunda i det här läget. Vi har olika säkerhetsrutiner för att fastställa att våra anställda ska kunna komma i kontakt med oss eller polis om de behöver det. Men man tror ju inte att något sånt här ska hända, säger Johan Lundin.

Under måndagskvällens presskonferens kunde polisen bekräfta att det rört sig två nakna män i området och att en av dem var brottsoffer. Den andra är den person som nu misstänks för ett grovt våldsbrott.

En av männen ska enligt vittnen ha berättat att han hållits fången och blivit torterad i timmar.

Under måndagskvällen anhölls en 25-årig man misstänkt för dådet. Vad händelsen rubriceras som är dock hemligstämplat.

Publicerad 13 August 2019 13:32