Trots att det en onsdag varje månad råder parkeringsförbud på Ågatan så parkerar många längs med gatan.

Trots att det en onsdag varje månad råder parkeringsförbud på Ågatan så parkerar många längs med gatan. Foto: Mostphotos/genrebild

Felparkerade bilar försvårar städning: "Varför ha ett förbud när det inte respekteras?"

Boende vill se bötesstraff

BROMÖLLA

. Sedan några månader tillbaka finns skyltar på Ågatan i Bromölla om att det ska vara bilfritt för gatusopning av gatan första onsdagen varje månad. Boende i området är nu trötta på att det inte hålls och att det inte blir några större följder för de som inte respekterar förbudet.

Av
Paola Nordgren

– Anledningen att man vill ha bilfritt på gatan är för att den ska kunna sopas och hålla ren. När man inte håller detta så kan det inte heller sopas. Jag har försökt få tag i ansvarig på kommunen men ingen tar ansvar. Varje gång gatan ska vara tom är den full av bilar. Varför har man då ett förbud om ingen ändå respekterar detta och det inte heller blir några följder, säger Ulla Eriksson, en av de boende.

Ulla Eriksson ifrågasätter också varför man inte bötfäller de som felparkerar på gatan.

– Förutom onsdagarna så är gatan ofta full med bilar, där halva bilen står ute på gatan och då är det en gata med körande bilar i båda riktningarna. Men det känns slött av kommunen att man inte gör något åt problemet.

Enligt Christer Björk, parkingenjör på Bromölla kommun så införde man gatuparkering på Ågatan för ett litet tag sedan och man är medvetna om att det fungerar sådär.

– Det är just onsdagarna då det råder parkeringsförbud som det inte fungerat och det är vi medvetna om. Det känns dock viktigt att det följs just för att vi ska kunna sopa och underhålla gatan. Vi har sedan tidigare trafikövervakning och har bötfällt bilar på gatan, vilket vi kommer fortsätta att göra när parkeringsförbudet inte följs, säger Christer Björk.

Publicerad 12 August 2019 00:00