Även om Rebecca Salomonsson och Ulf Svensson inte får sin hund tillbaka så vill de nu att Länsstyrelsen står till svars för vad de gjort.

Även om Rebecca Salomonsson och Ulf Svensson inte får sin hund tillbaka så vill de nu att Länsstyrelsen står till svars för vad de gjort. Foto: Paola Nordgren

Deras hund blev avlivad: "Jag vill att sanningen ska komma fram"

Anmäler Länsstyrelsen för förföljelse och hot

HAMMAR.

Rebecca Salomonsson och Ulf Svensson har under sommaren suttit i ett flertal polisförhör. Detta efter att de polisanmält de sex personer hos Länsstyrelsen som de anser har mördat deras hund Charlie i början av sommaren.

Som Lokaltidningen tidigare berättat så hämtade Länsstyrelsen parets hund när en bekant till paret passade hunden. Länsstyrelsen hade då vid flera tillfällen tidigare försökt få tag i paret då de ansåg att hundens skick var så pass dåligt att det enda alternativet som fanns var att avliva hunden.

Enligt Rebecca Salomonsson så anser de att personalen på Länsstyrelsen begått stora tjänstefel när de inte lyssnat på parets veterinär om hundens mående. Som de anser varit bra och inte var fog för avlivning.

– Charlie fick hjälp med den knuta han hade i våras av vår veterinär och det fanns inget annat som skulle vara skäl för avlivning. Visst han började bli gammal men hade inte ont någonstans och var pigg för sin ålder. Vår veterinär hade också i kontakt med Länsstyrelsen berättat om hundens mående och vi litade på att Länsstyrelsen tog de uppgifterna till sig.

Men enligt paret så har de förföljts och trakasserats under hela våren av Länsstyrelsens personal och det är också detta som paret nu polisanmält.

– De har hotat oss och dessutom trängt sig in i vår bostad. Men vi har nu fått veta att det är totalt olagligt att storma en bostad så som de har gjort. Om brottet som begåtts inte skulle innebära minst två års fängelse får man absolut inte ta sig in i en bostad så som personalen gjorde. Det saknades dessutom en husrannsakan när de trängde sig in hos oss i februari och de trängde sig in i hallen som om vi skulle vara någon knarkarkvart och misshandlade dessutom Ulf helt utan anledning. De har kränkt oss i vårt hem, säger Rebecca Salomonsson.

Även om de inte får sin hund tillbaka så hoppas de genom att polisanmäla de inblandande personerna att någon form av rättvisa skapas.

– Det handlar om grovt tjänstefel och korruption och jag hoppas de straffas för vad de gjort. Det är möjligt att ärendet läggs ner men jag hoppas att det blir ett ärende för Tingsrätten, då jag vill att de här personerna står till svars för vad de gjort eftersom det är så fel som det bara kan bli.

Även en anmälan om olaga hot har enligt Rebecca Salomonsson riktats mot henne.

– Jag nekar inte till att jag sagt att jag tycker att det man gjort är fel och att jag inte kommer att förlåta det sätt de tog Charlie ifrån oss på men den förföljelse och de hot som riktats mot oss är långt ifrån okej och jag möter gärna de här personerna i rätten. Jag vill att sanningen kommer fram, säger Rebecca Salomonsson.

Ansvarig på Länsstyrelsen har sökts för en kommentar.

Publicerad 11 August 2019 00:00